Ο Παγκρήτιος Λαογραφικός Σύλλογος «Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού» παρουσιάζει την θεατρική παράσταση με τίτλο : «…και καλά ξεμπερδέματα»

Την Παρασκευή 28 Ιουλίου και ώρα 9.00 μ.μ. στο προαύλιο του Γυμνασίου στο Βενεράτο, ο Παγκρήτιος Λαογραφικός Σύλλογος «Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού» θα παρουσιάσει την θεατρική παράσταση με τίτλο : «…και καλά ξεμπερδέματα» του Γιάννη Νιωτάκη.

Διοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης. Με τη στήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βενεράτου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους πολίτες

Πρόκειται για μια κρητική ηθογραφία-κωμωδία στην κρητική διάλεκτο. Ένα έργο επίκαιρο, αυτό της αντιπαράθεσης δυο υποψηφίων προέδρων ενός χωριού της Κρήτης, του Στεφανή και του Αριστείδη, μεταφέρει τους θεατές στην μεταπολεμική Κρήτη, εξήντα περίπου χρόνια πίσω. Η γεροντοκόρη Θεανώ, ο αγροφύλακας Γιακουμής, το μικρό Νικολιό και ο παπά- Ευτύχης, τι ρόλο θα παίξουν στο έργο; Ο Μυρώνης και η Ζαχαρένια, παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα της, θα καταφέρουν να παντρευτούν; Ποια είναι η Μέλπω που θα γίνει ταράξει τις ζωές των δύο προέδρων; Τα αρκετά ηθογραφικά και λαογραφικά στοιχεία, μαζί με την Κρητική διάλεκτο, δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και δίνουν ρυθμό και ζωντάνια στο έργο. Τα κωμικά στοιχεία στηρίζονται στο υπονοούμενο, σύμφυτο με την ψυχοσύνθεση του Κρητικού, που βγάζουν αρκετό γέλιο.

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Γιάννης Νιωτάκης

Σκηνοθεσία: Μάνος Παπαδογιαννάκης

Σκηνογραφία: Βίκυ Μπαριάμη

 Ήχος-φωτισμός: Βασίλης Ξεκαρδάκης

Φωτογραφία: Γιώργος Ξενάκης

Κουστούμια: Ομαδική εργασία

Παίζουν με την σειρά που εμφανίζονται: 

Αριστείδης: Νίκος Τσικριτσάκης

Ζαχαρένια: Ειρήνη Ανδρουλάκη

Στεφανής: Μάνος Παπαδογιαννάκης

Γιακουμής: Μανώλης Τσακαλάκης

Θεανώ: Ελένη Ασιθιανάκη

Νικολιό: Ευτύχης Παπαδοβασιλάκης

Παπάς: Στέλιος Ρομπόκος

Μυρώνης: Νίκος Λεμονάκης Γεωργ.

Μέλπω: Όλγα Ελευθεριάδου

Βοηθητική ηθοποιός: Σωσώ Ρομπογιαννάκη