Σε τροχιά ολοκλήρωσης ο περιφερειακός δρόμος του Μοχού στο Δήμο Χερσονήσου

Σέγκος : Έργα με επίκεντρο την ενδοχώρα και στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη  

Σε τροχιά ολοκλήρωσης μπαίνει η κατασκευή του περιφερειακού δρόμου του Μοχού, στο Δήμο Χερσονήσου.

Πρόκειται για ένα οδικό έργο που είχε ανάγκη η περιοχή και θα αποσυμφορήσει τον κεντρικό άξονα του χωριού που έως σήμερα εξυπηρετεί, σχεδόν καθολικά, την πρόσβαση στον Μοχό.

Η κατασκευή του περιφερειακού δρόμου θα προσφέρει άμεσα μία ακόμη εναλλακτική οδική πρόσβαση η οποία είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, καθώς η περιοχή του Μοχού, με την πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά αλλά και του μοναδικού φυσικού κάλλους, δέχεται μεγάλο όγκο επισκεπτών με αποτέλεσμα το κυκλοφοριακό πρόβλημα στον κεντρικό δρόμο που διέρχεται της κεντρικής πλατείας, να είναι εξαιρετικά έντονο.

Ο νέος δρόμος, εκτός από την εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών, αναβαθμίζει και τις συνθήκες πολιτικής προστασίας στο χωριό με την κατασκευή μίας εναλλακτικής όδευσης από και προς το Μοχό.

Αυτοψία στο σημείο όπου εκτελούνται οι εργασίες  πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Κώστα Αναστασάκη και Μανόλη Ανυφαντάκη.

«Είναι σημαντικό το έργο για το Μοχό και εντάσσεται στο πλαίσιο στοχευμένων παρεμβάσεων που έχουν επίκεντρο την ενδοχώρα του Δήμου Χερσονήσου», δήλωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος και πρόσθεσε : «Υλοποιούμε έργα τα οποία έχουν στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη σε όλο το Δήμο Χερσονήσου και απαντούν στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών με γνώμονα την αναπτυξιακή δυναμική του τόπου μας.