Μάρω Βαμβουνάκη: Η Χανιώτισσα συγγραφέας με τις αμέτρητες επιτυχίες

H Mάρω Βαμβουνάκη, γνωστή Ελληνίδα συγγραφέας, γεννήθηκε στα Χανιά όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια και σε ηλικία 9 ετών μαζί με την οικογένειά της μετακόμισαν στην Αθήνα.
Εκεί σπούδασε νομικά και ψυχολογία. Από το 1972 και για έντεκα χρόνια έζησε στη Ρόδο και στη συνέχεια επέστρεψε και πάλι στην Αθήνα.

Εμπνέεται από την ίδια τη ζωή και στο ενεργητικό της έχει γράψει πολλά βιβλία. Το 1987 το βιβλίο της “Η μοναξιά είναι από χώμα”, πήρε κρατικό βραβείο. Ενδεικτικά έργα της: «Ο Αρχάγγελος του καφενείου», «Αυτή η σκάλα δεν ανεβαίνει», «Ο κύκνος και αυτός», «Το χρονικό μιας μοιχείας», «Ντούλια», «Χρόνια πολλά, γλυκιά μου», «Ο αντίπαλο εραστής», «Ιστορίες με καλό τέλος», «Ταγκό μες στον καθρέφτη», κ.ά.
H ίδια σε παλαιότερη συνέντευξη της είχε αναφέρει: “Ποτέ δεν πίεσα τίποτα στις εμπνεύσεις μου. Ποτέ δεν ήταν άγχος μου το να γράψω κάτι. Και η ζωή μου γεμάτη προσωπικά ζητήματα δεν μου άφηνε καιρό, εξάλλου ποτέ δεν πίστεψα πως πρέπει να κυνηγάς έρωτες και εμπνεύσεις. Αποτυχία από χέρι. Αυτά πρέπει να σε κυνηγούν”.
Tα μεγαλύτερα πιστεύω της είναι η ελευθερία και η αγάπη.