Ο Ε.Ε.Σ. πραγματοποίησε μεγάλη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τον διαβήτη στον Πειραιά

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με πρωτοβουλία του Προέδρου Dr. Αντώνιου Αυγερινού,  πραγματοποίησε χθες (15/12) νέα μεγάλη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την αξία της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και της σωστής διαχείρισης του διαβήτη στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στον Πειραιά, όπου εκατοντάδες πολίτες ενημερώθηκαν για το σοβαρό αυτό θέμα, καθώς και για τις μεθόδους πρόληψης. Η δράση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος Πειραιά του Ε.Ε.Σ, κ. Μάνου Κωνσταντινίδη, καθώς και πλήθους εθελοντριών και εθελοντών του Ε.Ε.Σ.

Κατά τη διάρκεια της δράσης 420 συμπολίτες μας επισκέφθηκαν την Κινητή Ομάδα Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στελεχωμένη με γιατρούς και νοσηλευτές του Τομέα Υγείας του Ε.Ε.Σ, προκειμένου να πραγματοποιήσουν μετρήσεις σακχάρου, καθώς και να ενημερωθούν για τους τρόπους με τους οποίους όλοι μπορούμε να προλάβουμε τον διαβήτη και τις επιπλοκές του. Παράλληλα, 210 πολίτες παρακολούθησαν την ενημέρωση για την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής, ενώ διανεμήθηκε και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Σημειώνεται ότι ο διαβήτης είναι μια χρόνια εξελισσόμενη ασθένεια, όμως με την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και με καλή διαχείριση των παραγόντων κινδύνου, όπως η υπέρταση και η δυσλιπιδαιμία, τα άτομα με διαβήτη μπορούν να εξασφαλίσουν ποιότητα ζωής και να μειώσουν τον κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών. Επίσης με την επιλογή του υγιεινού τρόπου ζωής σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ο διαβήτης τύπου ΙΙ, μπορεί να προληφθεί.  Συνεπώς, η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και η σωστή διαχείριση του διαβήτη διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα ζωής και στην αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης από τη νόσο.

Προηγούμενο άρθροΗμερίδα ευαισθητοποίησης για θέματα Ατόμων με Αναπηρία από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τον εμπορικό σύλλογο Ηρακλείου με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης