Μανώλης Κονταρός: Από τις όμορφες Βρύσσες Αποκορώνου στα πέρατα του κόσμου

Ο Μανώλης Κονταρός γεννήθηκε στις Βρύσσες Αποκορώνου Χανίων.

Προέρχεται από βαθιές παραδοσιακές ρίζες όσον αφορά στην κρητική φιλοξενία και στο τραγούδι. Ο πατέρας του, ο Κονταρογιάννης, είναι γνώστης και ερμηνευτής του ριζίτικου τραγουδιού. Το ερέθισμα να ασχοληθεί με τη μουσική προήλθε από τις παρέες που γίνονταν τακτικά στο σπίτι τους.

Ο Μανώλης Κονταρός ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική σε ηλικία 17 χρόνων. Αρχικά γράφτηκε στη σχολή μουσικών του Ross Daily στα Χανιά, όπου και πήρε τα πρώτα του μαθήματα για το λαούτο. Από μικρός ασχολήθηκε και με το χορό στον καλλιτεχνικό όμιλο Αποκορώνου.

Πρότυπα του Μανώλη Κονταρού ήταν ο Νίκος Μανιάς και ο Μανώλης Κακλής και έτσι ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα στο τραγούδι.

Σταθμός στην καριέρα του ήταν ο μόνιμος του συνεργάτης επί 18 συναπτά έτη, ο δεξιοτέχνης της λύρας Γεώργιος Τσουρουπάκης με τον οποίο ηχογράφησαν πολλές δισκογραφικές δουλειές.

Ο Μανώλης Κονταρός έχει εμφανιστεί σε εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Κρήτη, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό, μεταφέροντας παντού το μεγαλείο της κρητικής μουσικής.