Βούλα Στρατάκη: “Δίνω ότι μπορεί η ψυχή μου ερμηνεύοντας ένα τραγούδι”

Η καταξιωμένη καλλιτέχνης Βούλα Στρατάκη, δίνοντας μας μεγάλη χαρά, μίλησε στο Unique Creta, άκρως φιλικά και ανθρώπινα…

Συστήστε μας την Βούλα Στρατάκη
Γεννήθηκα στο χωριό Ροδιά και στην συνέχεια ενώ ήμουν 5 χρονών έφυγα για Ηράκλειο (συγκεκριμένα στο Γάζι).
Η μουσική, υπήρχε στο σπίτι μου από πάντα, καθώς τα αδέρφια μου ασχολούνταν με τα όργανα και το τραγούδι! Έτσι, είχα και εγώ το ερέθισμα και ακολούθησα κι εγώ αυτό τον δρόμο της μουσικής!

Έχετε διαγράψει μια ιδιαίτερη πορεία στα μουσικά δρώμενα του τόπου μας. Η φωνή και τα τραγούδια σας μιλούν απευθείας στις ψυχές των ανθρώπων. Η “μαγική” συνταγή είναι το συναίσθημα που βάζετε;
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! Ο κάθε καλλιτέχνης θεωρώ πως, διαλέγει τι τραγούδια θα ερμηνεύσει, όπως και τι μουσική θα παίξει, χωρίς να θέλω να βάλω ταμπέλες σε οποιοδήποτε ρεπερτόριο.
Θεωρώ, πως ο κόσμος θα κρίνει και θα νιώσει ακριβώς αυτό που λέτε “μαγική” συνταγή. Δίνω ότι μπορεί η ψυχή μου ερμηνεύοντας ένα τραγούδι! Το τραγούδι άλλωστε δεν νομίζω να μπορούσε να λείπει από την ζωή μας. Είναι ένας τρόπος έκφρασης διαφόρων συναισθημάτων.

Θα θέλαμε να μας μιλήσετε για την τελευταία σας δουλειά και πως “γεννήθηκε” αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα.
Είναι χαρά μου, να συμμετέχω σε ένα τόσο ωραίο τραγούδι όπως το “Για σένα έχω γεννηθεί”. Μου ζητήθηκε απ τον Μιχάλη Σταυρουλάκη, να πούμε μαζί αυτό το τραγούδι και τον ευχαριστώ πολύ! Τον θεωρώ έναν καταξιωμένο καλλιτέχνη και χαίρομαι πολύ που τον γνωρίζω.

 

Όλη η ανθρωπότητα και φυσικά και η Κρήτη μας, διανύει μια ιδιαίτερη περίοδο. Μέσα από τη μουσική όμως η καρδιά γαληνεύει. Θα θέλαμε το δικό σας μήνυμα στους Κρήτες όπου γης αλλά και σε όλο τον κόσμο.
Μια ιδιαίτερη, δύσκολη περίοδο θα έλεγα εγώ. Δεν ξέρω πως θα ακουστεί αυτό που θα πω, όμως όλοι ζούμε στην ίδια κατάσταση και θεωρώ πως είναι ένας τρόπος, ο ένας να καταλάβει τον άλλο, περισσότερο από πρίν. Με αυτό που συμβαίνει, σίγουρα θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και με πίστη και αγάπη, όλα θα φτιάξουν. Χρειάζεται αισιοδοξία μέσα σε όλα αυτά τα δύσκολα που συμβαίνουν.

Ελένη Δ. Μπουχαλάκη