Συνεργασία Δημάρχου Ρεθύμνης με την Διοικητή Τροχαίας ΒΟΑΚ

Τη Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας ΒΟΑΚ κ. Ελένη Παπαθανασίου/ Αστυνόμος Α’, υποδέθηκε χθες (23/9/’22) στο γραφείο του στην πρώην ΚΕΔΗΡ, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης.

Η επίσκεψη της κας Παπαθανασίου είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, ωστόσο στη διάρκεια της  δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουν  με τον Δήμαρχο θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν τον ΒΟΑΚ και  τη συνεργασία του Δήμου με την Διοίκηση της Τροχαίας ΒΟΑΚ για τη διαχείρισή τους.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε το σημαντικό έργο που επιτελεί η συγκεκριμένη υπηρεσία, στη δημιουργία της οποίας συνέβαλλε  ο Δήμος Ρεθύμνης παραχωρώντας το κτίριο του πρώην Δημαρχείου Επισκοπής για τη στέγαση και λειτουργία της.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος ζήτησε από τη Διοικητή να συντρέξει την προσπάθεια του Δήμου Ρεθύμνης στην προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, προσφέροντας εκπαιδευτικά σεμινάρια σε σχολεία,   ομιλίες και διαλέξεις για τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει η χρήση εναλλακτικών μέσων μετακίνησης και ο περιορισμός του αυτοκινήτου στην ανθρώπινη υγεία, το  φυσικό και αστικό περιβάλλον,  την ποιότητα ζωής,  την οικονομία κλπ. Πρόταση που δέχθηκε ευχαρίστως η κα Παπαθανασίου.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τη Διοικητή ότι ο Δήμος θα συνδράμει το έργο της υπηρεσίας της με κάθε μέσο και τρόπο, αρκεί να προβλέπονται από το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο διέπει τη λειτουργία των Δήμων.

Ως ανάμνηση της επίσκεψης της, ο κ. Μαρινάκης πρόσφερε  στη Διοικητή το λεύκωμα με τις γκραβούρες του Ρεθύμνου και το βιβλίο «Οι μετακινήσεις στο Ρέθυμνο» μια και είναι συναφές με τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντά της.

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης με κεντρικό ομιλητή τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μ. Σχοινά
Επόμενο άρθροOι «Χοροσταλίτες» σήμερα Σάββατο στην Τύλισο