Oι «Χοροσταλίτες» σήμερα Σάββατο στην Τύλισο

Oι «Χοροσταλίτες» παρουσιάζουν σήμερα Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:30 μ.μ. την νέα τους συναυλία στην Τύλισο Ηρακλείου με τίτλο «Άρωμα Κρήτης στον κύκλο της Έλλαδας» με τη διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και με ελεύθερη είσοδο και στήριξη από το Δήμο Μαλεβιζίου.

Οι «Χοροσταλίτες» είναι μια ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής πέντε μουσικών που αγαπούν, παίζουν και δημιουργούν πάνω στο παραδοσιακό και το “έντεχνο” τραγούδι. Το όνομά τους προέρχεται από την Ικαρία, από το ρήμα “χοροσταλίζω” που σημαίνει χορεύω διαρκώς, ασταμάτητα.

Στη μέχρι τώρα πορεία τους έχουν συνεργαστεί με πολλούς πολιτιστικούς φορείς και παραδοσιακούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα και στην Ευρώπη φτάνοντας μέχρι και τον Καναδά. Έχουν συνοδεύσει πολλά χορευτικά συγκροτήματα σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και έχουν τη μουσική επιμέλεια του Χορευτικού Φεστιβάλ Α.Σ.Ι.Σ. (όλων των ιδιωτικών σχολείων της Αθήνας).

Έχουν εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές παρουσιάζοντας τη δουλειά τους αλλά και ως προσκεκλημένοι αντίστοιχα σε μουσικά αφιερώματα. Έχουν πραγματοποιήσει πολλές ζωντανές εμφανίσεις με μουσικά φεστιβάλ, συναυλίες στην Αθήνα και στην περιφέρεια σε μουσικές σκηνές αλλά και σε μεγάλες αθηναϊκές θεατρικές παραγωγές. Έχουν πραγματοποιήσει ζωντανή εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο μεγάλο αφιέρωμα που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν της Δόμνας Σαμίου.

Έχουν τρεις δισκογραφικές δουλειές με πρόσφατη τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό της Eurovision κερδίζοντας μια από τις 3 θέσεις στην Ελλάδα για την εκπροσώπηση της στον μουσικό αυτό διαγωνισμό.

Σκοπός τους είναι μέσα από το μουσικό τους έργο να συμβάλλουν στη μετάδοση της ιστορικής και λαϊκής μας κληρονομιάς, αναδεικνύοντας την παραδοσιακή μουσική του τόπου τους αλλά και τη νεότερη, με δικά τους τραγούδια και αναφορές σε σύγχρονους κρητικούς καλλιτέχνες, και όχι μόνο, που επηρρέασαν το ελληνικό πεντάγραμμο με το μουσικό τους έργο, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Νίκος Ξυλούρης, ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Γιάννης Χαρούλης, ο Κώστας Μουντάκης, ο Κώστας Παπαδάκης, ο Ψαραντώνης, ο Αντώνης Μαρτσάκης, ο Μάνος Χατζιδάκης κ.α.

Οι “Χοροσταλίτες” υπηρετούν με πάθος την παράδοση, προσανατολισμένοι όμως στην εξέλιξή της στη σύγχρονη εποχή, παντρεύοντας με σεβασμό το παλιό με το νεό.

Η ορχήστρα αποτελείται:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΕΣΣΑΡΙΤΑΚΗΣ: κρουστά, τσαμπούνα, μαντούρα ,τραγούδι

ΦΑΝΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: κλαρίνο, φλογέρα, μπουζούκι, τρομπέτα, τραγούδι,

ΕΥΔΟΚΙΑ ΜΩΡΑΙΤΗ: τραγούδι

ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: βιολί

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: λαούτο, κιθάρα, τραγούδι

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία Δημάρχου Ρεθύμνης με την Διοικητή Τροχαίας ΒΟΑΚ
Επόμενο άρθροΣτοχευμένες παρεμβάσεις καθαριότητας από τον Δήμο Ηρακλείου