Η ιστορία των Αμερικανών που ταξίδεψαν στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου για το μωρό τους

Η Audrey Quinones, 35 ετών, και ο σύζυγός της George, 34 ετών, ήθελαν απεγνωσμένα να γίνουν γονείς και άρχισαν να προσπαθούν από τη στιγμή που παντρεύτηκαν το 2017.

Το ζευγάρι, από την Ατλάντα της Τζόρτζια, πέρασε έξι γύρους εξωσωματικής γονιμοποίησης, χωρίς όμως επιτυχία.

Η Audrey υπέστη επίσης τέσσερις αποβολές, αλλά αρνήθηκε να εγκαταλείψει τις ελπίδες της να γίνει μητέρα. Έτσι, το ζευγάρι επιδίωξε την παρένθετη μητρότητα και επέλεξε να εξερευνήσει την Ουκρανία ως μια πιο προσιτή εναλλακτική λύση σε ακριβές επιλογές παρένθετης μητρότητας στις ΗΠΑ.

Όταν ξέσπασε ο πόλεμος, παρουσιάστηκε μια νέα τρομακτική, πρόκληση: το ζευγάρι θα έπρεπε να ταξιδέψει μέσα από τα συντρίμμια για να φέρει το μωρό του στο σπίτι.

Η Audrey, είπε: «Πάντα ονειρευόμασταν και οι δύο να μεγαλώσουμε τη δική μας οικογένεια! Δοκιμάσαμε IUI και εξωσωματική γονιμοποίηση, αλλά όλα ήταν ανεπιτυχή. Έβαλα 60 ​​κιλά τα τέσσερα χρόνια θεραπείας γονιμότητας και κατέληξα να έχω ένα γαστρικό μανίκι για να με βοηθήσει να χάσω βάρος, πράγμα που σήμαινε ότι δεν μπορούσα να συνεχίσω ξανά την εγκυμοσύνη για ένα χρόνο.

 Διαγνώστηκα επίσης με πολλά αναπαραγωγικά προβλήματα, όπως ενδομητρίωση, PCOS και προκλήσεις αναπαραγωγικής ανοσολογίας και εξαιρετικά υψηλά επίπεδα φλεγμονής στο σώμα.Τότε αποφασίσαμε να εξετάσουμε την παρένθετη μητρότητα. Ένα από τα εθελοντικά αλλά ιατρικά, νομικά και αποζημιωτικά έξοδα ενός φίλου μου ήταν πολύ υψηλά, οπότε εξετάσαμε την παρένθετη μητρότητα στο εξωτερικό».

«Τον Δεκέμβριο του 2020, αποφασίσαμε για την Ουκρανία, καθώς μας άρεσε η ιδέα να ταξιδέψουμε το πρόγραμμα εκεί, οπότε ξεκίνησε το ταξίδι μας.» Το ταξίδι της παρένθετης μητρότητας δεν ήταν εύκολο. Η Audrey και ο George ήταν στην πέμπτη παρένθετη μητέρα τους μέχρι τη στιγμή που τελικά έλαβαν θετικό τεστ εγκυμοσύνης, λόγω μη λήψης εμβρύων.

Όταν τους είπαν ότι η παρένθετη μητέρα τους, κουβαλούσε το αγοράκι τους, το ζευγάρι ήταν πανευτυχές – αλλά μετά άρχισε ο πόλεμος.

«Την ώρα που γνωρίσαμε την Kate, την παρένθετη μητέρα μας για τον γιο μας, ήμουν απελπισμένη», είπε η Audrey. «Όλα πήγαιναν τέλεια μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου, όταν ακούσαμε την είδηση ​​ότι η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.

«Μου κόπηκε η ανάσα. Ήμουν στην Καλιφόρνια και είχα μόνιμο πανικό! Έπρεπε να ζητήσω βοήθεια για την ψυχική μου υγεία. Ήταν πραγματικά δύσκολο για όλους τους εμπλεκόμενους».

Η Audrey ήταν τρομοκρατημένη για την ασφάλεια της Kate καθώς ζούσε στη μέση της Ουκρανίας, και παρά το γεγονός ότι προσπαθούσε να την πείσει να κινηθεί όσο πιο κοντά στα σύνορα γινόταν, θέλησε να μείνει με την οικογένειά της στη γενέτειρά της».

Όταν η Kate ήταν 32 εβδομάδων έγκυος, η Audrey και ο George κατευθύνθηκαν στη Γερμανία, όπου ζει μια φίλη τους, για να περιμένουν – ενώ παρακαλούσαν την παρένθετη μητέρα να κινηθεί δυτικά προς τα σύνορα.

Σε μια περιοχή που βομβαρδίζονταν σποραδικά, στην 36η εβδομάδα της εγκυμοσύνης η Kate επέλεξε να πλησιάσει τη Γερμανία.

Αλλά καθώς η παρένθετη γυναίκα είχε ιστορικό τοκετού μεταξύ 38 και 41 εβδομάδων, η Audrey ήξερε ότι δεν μπορούσε να καθυστερήσει τα πράγματα άλλο. Όταν η Kate ήταν 37 εβδομάδων, η Audrey πέρασε στην Ουκρανία για να μπορέσει να είναι εκεί για τη γέννηση του γιου του ζευγαριού.

Έπειτα έπρεπε να περιμένουν άλλη μια εβδομάδα μέχρι να κλείσουν ραντεβού στην πρεσβεία, να υποβάλουν έγγραφα και να κάνουν τεστ DNA.

Μετά από αυτό, ταξίδεψαν μέσω της Γερμανίας και τελικά επέστρεψαν στις ΗΠΑ, όπου εγκαθίστανται στη νέα τους ζωή ως τριμελής οικογένεια.

«Είμαστε τώρα πίσω στο σπίτι και προσαρμοζόμαστε στη νέα μας ζωή, και φυσικά είμαστε ευγνώμονες που μπορέσαμε να την περάσουμε τέτοια δοκιμασία».

 www.e-daily.gr 

Προηγούμενο άρθροAlmiros wetland near Heraklion
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη του Γενικού Διευθυντή της Οptima Bank και του Διευθυντή του Υποκαταστήματος Ηρακλείου Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου