Πρώτη συνάντηση εργασίας της διευρυμένης επιτροπής για το πράσινο στον Δήμο Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής η πρώτη συνάντηση εργασίας των μελών της διευρυμένης επιτροπής για το αστικό πράσινο που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στην αίθουσα «Ανδρέας Παπανδρέου» στη Λότζια και συμμετείχαν ο Δήμαρχος, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ευγενία Στυλιανού, η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και Δασολόγος Μαρία Κοζυράκη, ο Πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας του ΕΛΜΕΠΑ και εκπρόσωπος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Μανώλης Ροδιτάκης, ο Καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας του ΕΛΜΕΠΑ Παναγιώτης Νεκτάριος, η Μηχανικός Περιβάλλοντος και εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Τμήμα Ανατολικής Κρήτης Ελένη Τιμοθεάτου,   ο Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης Νικόλαος Πουλακάκης, ο επιστήμονας – γεωπόνος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μανόλης Αβραμάκης, o εκπρόσωπος της Οικολογικής Παρέμβασης Ηρακλείου Αριστείδης Παπαδάκης η Πρόεδρος της 1ης Δημοτικής Κοινότητας Ιωάννα Ανυφαντάκη, η Πρόεδρος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Δωροθέα Βρούχου και το μέλος του Δ.Σ. της 1η Δημοτικής Κοινότητας Αντώνης Κοκκινίδης.

Αποφασίστηκε να προχωρήσει και επίσημα η συγκρότηση της επιτροπής, η οποία θα έχει κυρίως γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Σε πρώτο χρόνο η επιτροπή θα κληθεί να γνωμοδοτήσει για τα δέντρα που φαίνεται να  παρουσιάζουν άμεση επικινδυνότητα και θα έχουν ελεγχθεί εντωμεταξύ από την Υπηρεσία Πρασίνου, σε συνεργασία με το ΕΛΜΕΠΑ και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Εν συνεχεία το τελικό πόρισμα με τις προτεινόμενες λύσεις θα έρθει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τα παραπάνω συμφωνήθηκε να γίνουν μέσα στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα .

Σε δεύτερο χρόνο υιοθετήθηκε η πρόταση της κ. Κοζυράκη να προχωρήσει η ανάθεση σε κάποιο ερευνητικό ή εκπαιδευτικό ίδρυμα μιας ευρύτερης μελέτης για όλα τα δέντρα και συνολικά το αστικό πράσινο του Δήμου Ηρακλείου, προκειμένου να καταρτιστεί «δενδρολόγιο» το οποίο θα αποτελέσει κι έναν πλήρη οδικό χάρτη των ενεργειών που πρέπει να γίνουν για την ενίσχυση της ασφάλειας των δημοτών και ταυτόχρονα για την καλύτερη δυνατή φροντίδα και τον εμπλουτισμό του πρασίνου στην πόλη .

Προηγούμενο άρθροΣτο σφυρί το δεύτερο μεγαλύτερο ροζ διαμάντι – Η τιμή ρεκόρ που αναμένεται να «χτυπήσει»
Επόμενο άρθροDiscover the unspoiled nature spots in West Crete