Η συμμορία των αστυνομικών που κατάκλεψε μια ολόκληρη πόλη

Μια συμμορία στην ινδική πολιτεία Μπιχάρ κατάφερε με κάποιο τρόπο να διώξει ένα ψεύτικο αστυνομικό τμήμα έξω από ένα ξενοδοχείο για οκτώ μήνες πριν τελικά πιαστεί από την πραγματική αστυνομία.

Οι περιπτώσεις απατεώνων που υποδύονται αστυνομικούς και στρατιώτες δεν είναι ασυνήθιστες στην Ινδία, μια χώρα όπου ο φόβος και ο σεβασμός για τους ένστολους είναι ευρέως διαδεδομένοι, αλλά μια συμμορία στην πόλη Banka, στην πολιτεία Μπιχάρ, πήγε την απάτη σε ένα εντελώς άλλο επίπεδο στήνοντας ένα ψεύτικο αστυνομικό τμήμα μόλις 500 μέτρα από ένα πραγματικό.

Προφανώς, οι απατεώνες χειρίστηκαν τον ψεύτικο σταθμό τους έξω από ένα τοπικό ξενοδοχείο, όπου πόζαραν ως πραγματικοί αστυνομικοί φορώντας ρεαλιστικές στολές, κονκάρδες, ακόμη και πυροβόλα όπλα. Πιστεύεται ότι έχουν εξαπατήσει εκατοντάδες άτομα, αφού ζήτησαν δωροδοκίες για την καταχώρηση καταγγελιών, για να τους βοηθήσουν να εξασφαλίσουν στέγαση ή θέσεις εργασίας στην αστυνομία ή για να λύσουν τα προβλήματά τους.

«Έχουμε ακούσει περιπτώσεις ψεύτικων αστυνομικών ή ανακριτών στη χώρα. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ακούμε για ένα ψεύτικο αστυνομικό τμήμα», είπε ένας αστυνομικός (πραγματικός) στους δημοσιογράφους.

Για να κάνει το αστυνομικό τμήμα της να φαίνεται νόμιμο, η συμμορία φέρεται να πλήρωνε σε ανθρώπους από την αγροτική περιοχή γύρω από την Banka μισθούς περίπου 500 ρουπιών την ημέρα (6,25 $) για να προσποιηθούν ότι δούλευαν στο σταθμό. Το όλο πράγμα ήταν αρκετά πειστικό που κανείς δεν υπέβαλε καταγγελία στην πραγματική αστυνομία για οκτώ μήνες.

Η τολμηρή απάτη της συμμορίας εξαρθρώθηκε όταν ο Shambhu Yadav, ο οποίος ηγείται του πραγματικού αστυνομικού τμήματος στην Banka, έτυχε να εντοπίσει δύο από τους ψεύτικους αξιωματικούς καθώς επέστρεφαν προς τα ψεύτικα κεντρικά γραφεία, αφού παρενόχλησαν ιδιοκτήτες καταστημάτων σε ένα εμπορικό κέντρο που βρίσκεται επί του παρόντος. κατασκευής να παρουσιαστούν στο σταθμό τους για να τους ανατεθούν οι χώροι τους.

Ο Yadav άρχισε να υποψιάζεται όταν παρατήρησε ότι οι ψεύτικοι αστυνομικοί είχαν πλαστά πυροβόλα όπλα που πιστεύεται ότι είχαν παραγγελθεί σε τοπικό συνεργείο, αντί για όπλο υπηρεσίας. Όταν ρωτήθηκε πού βρίσκονταν, οι δύο «συνάδελφοι» έγιναν υπεκφυγές, οπότε τους πήρε και τους δύο για ανάκριση στο αστυνομικό τμήμα του.

www.e-daily.gr

Προηγούμενο άρθροΈρχεται επιδότηση και για το φυσικό αέριο
Επόμενο άρθρο«Ασημένια» στο Παγκόσμιο η Εθνική