Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι 1οι Ορεινοί αγώνες τρεξίματος: “Platanus Trail” στο Δήμο Χερσονήσου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, 12 Ιουνίου, οι πρώτοι ορεινοί αγώνες τρεξίματος “Platanus Trail” που διοργάνωσε  η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) και το Αθλητικό Σωματείο «Χοχλιός team», με την υποστήριξη του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, του Συλλόγου Γυναικών Οροπεδίου Λασιθίου “Ρέα”, της Εθελοντικής Ομάδας “Φίλιος ΖΕΥΣ”, του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Λασιθίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Τζερμιάδων “Αναγέννηση” και υπό την αιγίδα του Δήμου Χερσονήσου.

Την Κυριακή το πρωί δόθηκε η εκκίνηση των δύο διαδρομών, των 12 και των 25 χιλιομέτρων από το παραδοσιακό χωριό Κράσι του Δήμου Χερσονήσου. Στο ίδιο σημείο, πραγματοποιήθηκε και ο παιδικός αγώνας των 1000 μέτρων αλλά και ο τερματισμός και η απονομή των μεταλλίων.

Οι 112 δρομείς που συμμετείχαν στους πρώτους ορεινούς αγώνες τρεξίματος «Platanus Trail» είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν το μοναδικό φυσικό πλούτο της Δίκτης, με παλιά αλλά και νέα μονοπάτια να κόβουν την ανάσα και να αναδεικνύουν το αυθεντικό ορεινό πεδίο του νησιού μας, διασχίζοντας το οροπεδίου του Λασιθίου με συνθήκες βροχής και ομίχλης, κάνοντας τις διαδρομές ακόμα πιο δύσκολες.

Στην διαδρομή “Rocky Trail” των 25 χλμ. νικητής ήταν ο Θανάσης Παγουνάδης με χρόνο 2:52:37″. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Εμμανουήλ Αρμουτάκης και στην τρίτη θέση ο Κώστας Τσουκανάς.

Στις γυναίκες νικήτρια του αγώνα αναδείχθηκε η Κατερίνα Δρακάκη με χρόνο 4:24:35″, στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Αλεξάνδρα Βαρδουλάκη και στην τρίτη θέση η Ελένη Καλλιτσάκη.

Στην διαδρομή “Intro Speed Trail” των 12 χλμ, νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Νικηφόρος Τζιώτης με χρόνο 1:10:51″, στην δεύτερη θέση ο Eυάγγελος Κοκοκιός και στην τρίτη θέση ο Κωνσταντίνος Γούναρης.

Στις γυναίκες, την πρώτη θέση κατέκτησε η Julia Maria Trilling με χρόνο 1:33:00″, την δεύτερη θέση η Ειρήνη Φουρναράκη και την τρίτη θέση η Αντωνία Γιώτη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων: https://www.smfsports.gr/platanus-trail-2/

«Η πρώτη φετινή διοργάνωση “Platanus Trail” στο Δήμο Χερσονήσου, αποδεικνύει ότι έχουν μπει οι βάσεις για την επόμενη χρονιά, σε έναν αγώνα που ευελπιστούμε να καθιερωθεί ως θεσμός.», δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Χ., Γιάννης Μηλάκης.

Προηγούμενο άρθροΞεκινούν οι προβολές στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο “Βηθλεέμ” – Ολόκληρο το πρόγραμμα του φετινού καλοκαιριού
Επόμενο άρθροΟ Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για την Τελετή Μνήμης στη Στοά “Μακάσι”