Αλκυόνη Παπαδάκη-Η συγγραφέας από τα Χανιά που μιλά απευθείας στην καρδιά

Η Αλκυόνη Παπαδάκη γεννήθηκε στο Νιό Χωριό των Χανίων από πατέρα δάσκαλο. Τα παιδικά της χρόνια ήταν αρκετά δύσκολα και αρχικά μπήκε στη Γαλλική Σχολή Saint Joseph των Χανίων.

Στην πορεία μετέβη στην Αθήνα για να σπουδάσει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, το οποίο όμως δεν τελείωσε ποτέ, αφού άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα δημοσιογραφίας στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Παράλληλα έγραφε και το πρώτο της βιβλίο με τίτλο “Κόκκινο σπίτι”, το οποίο εξέδωσε με δικά της χρήματα.

Ζήτησε δουλειά από τον Χρήστο Λαμπράκη που τότε διηύθυνε το περιοδικό “Ταχυδρόμος” και εξέδιδε, μεταξύ άλλων, τις εφημερίδες “Το Βήμα” και “Τα Νέα”. Μαθήτευσε κοντά στον δημοσιογράφο Νίκο Κακαουνάκη στα “ΝΕΑ” και έπειτα, με πρόσκληση του Τάσου Βουρνά στην εφημερίδα “Αυγή” όπου έκανε ελεύθερο ρεπορτάζ.
Εκείνη την εποχή, διαμόρφωσε αριστερή συνείδηση. Παράλληλα συζούσε με έναν δημοσιογράφο, τον οποίο ακολούθησε στο Παρίσι εξαιτίας της χούντας και όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, της πήραν το διαβατήριο επειδή είχε φάκελο στην αστυνομία λόγω αριστερών πεποιθήσεων. Στις αρχές του ’70 συνάντησε τον σημερινό σύντροφό της με τον οποίο απέκτησε ένα γιο. Από τα 45 της, κάθε δεύτερο χρόνο εκδίδει από ένα μυθιστόρημα. Ο τρόπος γραφής της είναι λυρικός και επικεντρωμένος στην ανθρωποκεντρική λογοτεχνία, και μιλώντας απευθείας στις καρδιές των ανθρώπων.

Η Αλκυόνη Παπαδάκη έχει χιλιάδες θαυμαστές και πραγματικά κάθε της μυθιστόρημα είναι για τον αναγνώστη και μια νέα εμπειρία.

Προηγούμενο άρθροΚέρκυρα: Ρίγη συγκίνησης στην παρέλαση του Μαθρακίου από τον μοναδικό μαθητή του σχολείου
Επόμενο άρθροΚράσι – Το χωριό με ένα από τα αρχαιότερα δέντρα της Ευρώπης