Σεξουαλική δυσλειτουργία στις γυναίκες: Πως αντιμετωπίζεται

Η σεξουαλική δυσλειτουργία δεν ταλαιπωρεί μόνο τους άνδρες. Υπολογίζεται ότι το 43% των γυναικών αντιμετωπίζει κάποιας μορφής σεξουαλική δυσλειτουργία, που την κάνει να νιώθει απογοήτευση και θυμό, αλλά και ότι δεν είναι και τόσο γυναίκα.

Τα σεξουαλικά προβλήματα στις γυναίκες μπορεί να παρουσιαστούν σε διάφορες φάσεις και σε οποιαδήποτε ηλικία, αν και συνήθως συσχετίζονται με ορμονικές διαταραχές, που συμβαίνουν στην εμμηνόπαυση, στην εγκυμοσύνη ή αμέσως μετά τον τοκετό.

Όπως εξηγεί ο Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος Κωνσταντίνος Α. Ρόκκας  M.D.: «Αυτές οι γυναίκες έχουν συνήθως από ελάχιστη έως καθόλου διάθεση για σεξ. Μπορεί, βέβαια, να έχουν ερωτική επιθυμία, αλλά αυτή να συνοδεύεται από αδυναμία διέγερσης ή διατήρησής της, ακόμη και από αδυναμία επίτευξης οργασμού. Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι ο πόνος, που πολλές γυναίκες νεαρής ή πιο ώριμης ηλικίας αισθάνονται κατά τη σεξουαλική επαφή. Όλα αυτά επηρεάζουν τον ψυχισμό της γυναίκας και κατ’ επέκταση τη συμπεριφορά της και τις σχέσεις με τον/την σύντροφό της».

Μην φοβάστε τον ιατρό

Το θέμα είναι, βέβαια, να απευθυνθούν σε έναν ειδικό σεξουαλικής υγείας αυτές οι γυναίκες, οι οποίες έχουν τα παραπάνω συμπτώματα. Γιατί υπάρχουν καινοτόμες λύσεις, που βοηθάνε αποτελεσματικά. Πρόκειται για τα κρουστικά κύματα, που ξέρουμε ότι αντιμετωπίζουν διάφορες μορφές σεξουαλικής δυσλειτουργίας μεταξύ των ανδρών.

Πλέον τα κρουστικά κύματα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και των γυναικών σε όλο τον κόσμο, αντιμετωπίζοντας τα πιο οικεία προβλήματα υγείας τους, όπως είναι ο πόνος ή η δυσφορία κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής.

«Είναι μια επαναστατική, ταχείας δράσης, μη επεμβατική θεραπεία για τις κοινές γυναικείες σεξουαλικές δυσλειτουργίες και ουρολογικές διαταραχές», αναφέρει ο κ. Ρόκκας.

«Η θεραπεία με τα κρουστικά κύματα χαμηλής έντασης διαρκεί μόνο λίγα λεπτά και επιτρέπει στις ασθενείς να συνεχίσουν άμεσα τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Κάθε συνεδρία θεραπείας έχει διάρκεια περίπου 20 λεπτά και μετά από μόλις 6 συνεδρίες η γυναίκα ξαναβρίσκει τη χαμένη της απόλαυση στο σεξ.

Το μηχάνημα LilyCare συμβάλλει στη δημιουργία νέων αιμοφόρων αγγείων με φυσικό τρόπο, αυξάνοντας τη ροή του αίματος στις περιοχές που είναι κρίσιμες για τη γυναικεία ευχαρίστηση», προσθέτει ο χειρουργός ουρολόγος.

Απογείωση της λίμπιντο

Στοιχεία από διεθνείς επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι έως και το 75% των γυναικών θα βιώσει κάποια στιγμή στη ζωή του πόνο ή δυσφορία κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Μετά από μία, μόλις, θεραπεία με κρουστικά κύματα, οι γυναίκες ανακτούν την χαμένη τους αυτοπεποίθηση και την όρεξη για ζωή, αποφεύγοντας τα φάρμακα ή ακόμη και το χειρουργείο.

Ο ειδικός ιατρός χρησιμοποιεί τη συσκευή, η οποία διοχετεύει στο γυναικείο σώμα κύματα ενέργειας. Η μέθοδος υπόσχεται όχι μόνο ανάπλαση των ιστών του κόλπου αλλά και των έξω γεννητικών οργάνων της γυναίκας.

Πιο συγκεκριμένα, τα κρουστικά κύματα ενισχύουν την ελαστικότητα και το πάχος του κολπικού επιθηλίου, βελτιώνουν την – πολύτιμη – αιμάτωση του κόλπου και των έξω γεννητικών οργάνων και μέσα από αυτή τη διαδικασία αυξάνεται η ερωτική επιθυμία και διευκολύνεται η σεξουαλική διέγερση και ο οργασμός.

Επιπλέον υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να βοηθήσει και στον περιορισμό της ακράτειας ούρων, μέσω της ενδυνάμωσης του ουρηθρικού σφιγκτήρα. Η ακράτεια ούρων είναι, επίσης, ένα σοβαρό πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες και άνδρες.

Οι 5 μορφές σεξουαλικής δυσλειτουργίας στις γυναίκες

Όπως μας λέει ο κ. Κωνσταντίνος Ρόκκας, πέντε είναι οι πιο συχνές μορφές σεξουαλικής δυσλειτουργίας στις γυναίκες.

Μειωμένη σεξουαλική επιθυμία: Η μειωμένη σεξουαλική επιθυμία χαρακτηρίζεται από απώλεια ενδιαφέροντος για οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής δραστηριότητας. Αφορά στο 33,4% των γυναικών.

Διαταραχές στη σεξουαλική διέγερση: Οι διαταραχές σεξουαλικής διέγερσης χαρακτηρίζονται από σεξουαλική επιθυμία, μεν, αλλά από αδυναμία σεξουαλικής διέγερσης ή διατήρησης της διέγερσης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας.

Διαταραχές οργασμού: Οι διαταραχές οργασμού αφορούν στο 24,1% των γυναικών. Είναι μια κατάσταση, στη οποία υπάρχει δυσκολία στην επίτευξη οργασμού κι ας έχει προηγηθεί σεξουαλική διέγερση.

Επώδυνη σεξουαλική επαφή: Η γυναίκα νιώθει από ενόχληση έως έντονο πόνο κατά τη διείσδυση του ανδρικού μορίου στον κόλπο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποφεύγει να κάνει σεξ, γιατί δεν της είναι καθόλου ευχάριστο. Το 14,4% των γυναικών νιώθει πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή.

Σεξουαλική αποστροφή: Σε αυτή την περίπτωση η γυναίκα δεν θέλει καθόλου να κάνει σεξ, νιώθει αποστροφή και μόνο στην ιδέα και πολλές φορές εκφράζεται με φόβο απέναντι στη σεξουαλική επαφή.

Προηγούμενο άρθροTents set up for quake-stricken residents in southern Crete
Επόμενο άρθροΣυμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο Δίκτυο δημοσίων ευρωπαϊκών οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης για την ενεργειακή μετάβαση