Μιχάλης Φραγκιαδάκης- Η μουσική του δημιουργία τέλος δεν έχει (video)

Τα πρώτα μουσικά βήματα του Μιχάλη Φραγκιαδάκη ξεκινούν μαζί με τα βήματα της ίδιας του της ζωής.  Από τη μητρική φωλιά, αφού ο μουσικός πατέρας του «Λυράρης» Ευστράτιος Φραγκιαδάκης από τη μουσική οικογένεια των Ρεμαντώνηδων από το χωριό Γέργερη και από το χωριό της μητέρας του, όπου εκεί γεννήθηκε τις Κάτω Ασίτες, γοητεύει τη μητέρα του με μαντινάδες και όμορφους παλιούς κρητικούς σκοπούς παίζοντας ο ίδιος λύρα,  και παίρνει τα πρώτα τουμουσικά ακούσματα από την πρώτη μέρα που γεννήθηκε.

Σε ηλικία 7 χρονών πιάνει το πρώτο τουμαντολίνο από λαμαρίνα, αυτοσχέδιας κατασκευής από το θείο του Μιχάλη  και από  τον πατέρα του Στρατή  λόγω επαγγέλματος της εποχής εκείνης ( ντενεκετζής ).

Ο Μιχάλης Φραγκιαδάκης είναι από τους πιο καταξιωμένους εκτελεστές του Kρητικού λαούτου στη σύγχρονη Κρήτη, ενώ παράλληλα είναι και λαϊκός δημιουργός , αφού γράφει στίχους και συνθέτειμουσική σε αυθεντικό Κρητικό ιδίωμα.

Το πάθος του και οι ικανότητες του, θα τον οδηγήσουν στο πάλκο σε ηλικία μόλις 14 χρονών, δίπλα σε μεγάλους κρητικούς καλλιτέχνες και δίπλα σε μεγάλες προσωπικότητες της Kρητικής παράδοσης, όπως είναι οι: Σκορδαλός, Μουντάκης, Νίκος Ξυλούρης, Ψαραντώνης, Γαργανουράκης, Συφογιωργάκης, Κλάδος, και πολλοί άλλοι.

Ταυτόχρονα δημιουργεί  ο ίδιος μουσική και το 1985 γράφουν μαζίμε τον αδελφό του Αντώνη Φραγκιαδακητον πρώτο τους δίσκο, τη “Μεγάλη Συνάντηση’’ που αφήνει σφραγίδα στην Κρητική Μουσική με το κομματι “Πάντα Θλιμμένη Χαραυγή”.

Ακολουθούν οι δίσκοι “Πρωτοφανίστικος Σεβντάς”, “Αφιέρωμα στον έρωτα” “Μουσική Άνοιξη”, με το τραγούδι «Έσβησε ο αέρας το κερί», «Άντρας που δεν εκάτεχε», «Φεγγάρι τόσα μυστικά» και άλλα.  “Τα τραγούδια της τσέπης” και πρόσφατα το διπλό CD «Δεν έχει η αγάπη σύνορα», «Στου πυρομάχου τη φωτιά» και άλλα.

Στην προσπάθεια του να μοιραστεί την τέχνη τουκαι την εμπειρία του μα πιο πολύ την ψυχή του με τον κόσμο, σήμερα έχει οργανώσει το μουσικό συγκρότημα «Πύλη του ήχου»  Μιχάλης Φραγκιαδάκης.

Επειδή η μουσική είναι παγκόσμια γλώσσα επικοινωνίας, που μας έμαθε να βλέπουμε με τα αυτιά μας ν’ ακούμε με την ψυχή μας  και να μιλάμε με την εν αρχή ο ήχος ο συμπαντικός , δηλαδή η μουσική του δημιουργία τέλος δεν έχει.