Καταρράκτες του Νιαγάρα: Ένα από τα φυσικά θαύματα του κόσμου (βίντεο)

Οι καταρράκτες του Νιαγάρα είναι ένα από τα φυσικά θαύματα του κόσμου και για καλό λόγο. Είναι οι ταχύτερες πτώσεις στον πλανήτη, αδειάζοντας περισσότερα από 28 εκατομμύρια λίτρα νερού πάνω από το χείλος των 51 μέτρων (171 πόδια) κάθε δευτερόλεπτο. Το νερό σχηματίζει μια πισίνα από κάτω που είναι ελαφρώς βαθύτερη από ότι οι πτώσεις είναι ψηλές. Ο βρυχηθμός του νερού και η ομίχλη που ανεβαίνει πάνω από το πέταλο κόβει την ανάσα.

Υπολογίζεται ότι 40 εκατομμύρια επισκέπτες έρχονται από όλο τον κόσμο για να παρακολουθήσουν αυτό το θέαμα. Αυτό είναι μεγαλύτερο από τον πληθυσμό του Καναδά. Οι καταρράκτες βρίσκονται στον ποταμό Νιαγάρα που συνορεύει με τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Τα μικρά νησιά χωρίζουν τις καταρράκτες σε τρία ξεχωριστά τμήματα.

Κάτω από τους καταρράκτες, το νερό περνάει μέσα από το φαράγγι του Νιαγάρα με απίστευτα 60 χλμ./Ώρα (40 μίλια/ώρα), καθιστώντας αυτό μια ορμητική τάξη 6 που θεωρείται απαράβατη, ακόμη και για ειδικούς. Αν και λίγοι άνθρωποι έχουν κολυμπήσει επιτυχώς τον ποταμό ή έχουν πλοηγηθεί με βάρκα, αυτές οι προσπάθειες έχουν καταλήξει συχνά σε τραγωδία. Η διέλευση των καταρρακτών, η υπέρβαση των καταρρακτών ή η είσοδος στο ποτάμι είναι πλέον παράνομη και οι παραβιάσεις επιβάλλονται αυστηρά.

Προηγούμενο άρθροGreece is on fire – Pray for us
Επόμενο άρθροΗ Κρητικιά πυροσβέστης που συγκλόνισε με τη μάχη της στις Αφίδνες