ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΗΣ- The Vamos Ensemble & η Μαρία Κώτη

Το «Φεστιβάλ Κρήτης» παρουσιάζει τους The Vamos Ensemble & τη Μαρία Κώτη. Tην Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 και ώρα 21:00 θα τους απολαύσουμε στη Παναγία Γκουβερνιώτισσα στις Ποταμιές. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το σύνολο Vamos είναι ένα μουσικό σύνολο του οποίου η σύνθεση μοιάζει με εκείνη μιας μικρής συμφωνικής ορχήστρας. Αποτελείται από 16 μουσικούς που ζουν και εργάζονται στην Κρήτη και που μοιράζονται την αγάπη τους για τη μουσική. Συναντιούνται για πρόβες στο χωριό Βάμος στα Χανιά.

Μέσα από τις μοναδικές μουσικές τους ρυθμίσεις δημιουργούν τον δικό τους ξεχωριστό ήχο και επιλέγουν να παίξουν μουσική από όλο τον κόσμο σεβόμενοι την προέλευσή της, αλλά και τον αυθορμητισμό της μουσικής. Αυτό το καλοκαίρι με το μουσικό τους πρόγραμμα “Χαίρε, ω χαίρε, ελευθεριά”, ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα με τραγούδια που συνδέονται με σημαντικές στιγμές της Ελληνικής Ιστορίας των τελευταίων διακοσίων χρόνων.

 Λίγα λόγια το Φεστιβάλ Κρήτης:

Η Περιφέρεια Κρήτης για πρώτη φορά οργανώνει το «Φεστιβάλ Κρήτης», με άξονα τους αρχαιολογικούς χώρους, τους ιστορικούς τόπους και τα πολιτιστικά της μνημεία, από την μια έως την άλλη άκρη του νησιού.

Το Φεστιβάλ Κρήτης τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, την στήριξη δήμων και των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στον αρχαιολογικό χώρο της Κάτω Ζάκρου, στην Ιερά Μονή Παναγίας Γκουβερνιώτισσας, στην προβλήτα του μικρού λιμένα απέναντι από το φρούριο Κούλε στο Ηράκλειο, στο «τόπο του βοσκού» στα Ανώγεια, στο θέατρο Φουρνί στις Αρχάνες, στο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου, στον αρχαιολογικό χώρο Μαλίων «Μινωικό Ανάκτορο», στον αρχαιολογικό χώρο Γόρτυνας, στο Υστερομινωικό νεκροταφείο Αρμένων στο Ρέθυμνο, στο Φρούριο Κούλε στην Άπτερα Χανίων, στο Ενετικό Φρούριο Φιρκά στα Χανιά και στα Ενετικά Τείχη Ηρακλείου στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Πληροφορίες για το πρόγραμμα του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΗΣ στο link της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Κρήτης:

https://www.crete.gov.gr/category/enimerosi/actions/politismos/festival/

Σε όλες τις εκδηλώσεις θα εφαρμόζονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Συνίσταται η έγκαιρη προσέλευση στις εκδηλώσεις για την αποφυγή καθυστερήσεων καθώς και συνωστισμού.

(1 έως 1,5 ώρα πριν την έναρξη τους)

Προηγούμενο άρθροΚρήτη, “νιώσε το αυθεντικό” – Συνεχίζεται η τουριστική καμπάνια της Περιφέρειας Κρήτης
Επόμενο άρθροΜπορείς να κρύψεις το σπίτι σου από το Google Street View;