Η Καρύδη ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν με 13.95μ

Η Σπυριδούλα Καρύδη μετά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 του 2019, ανέβηκε στο βάθρο των νικητριών και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 που διεξάγεται στο Ταλίν (2η ημέρα). Η συνέπεια και η σταθερότητα την διατήρησαν στην κορυφή. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι κατέκτησε την δεύτερη θέση με 13,95μ, στην 4η προσάθειά της, φθάνοντας σε μια ακόμη μεγάλη επιτυχία στην καριέρα της.

Η 21χρονη Κερκυραία αθλήτρια ξεκίνησε με 13,47μ, συνέχισε με ένα άκυρο, έκανε 13,47μ και στο τέταρτο άλμα το 13,95μ (1,), ενώ στις δύο τελευταίες προσπάθειες είχε 13,41μ και 13,82 μέτρα. Η νεαρή άλτρια επισφράγισε έτσι μια άκρως επιτυχημένη σεζόν, στη διάρκεια της οποίας κινήθηκε σταθερά σε επιδόσεις στα 14,00μ, ενώ σε πολλές από τις εμφανίσεις της έδειξε πως είναι θέμα χρόνο να πάει αρκετά πιο πάνω από το ατομικό της που είναι 14,19 μέτρα. Η Τουρκάλα Τουγκμά Ντανισμάζ χρειάστηκε να κάνει εθνικό ρεκόρ με 14,09μ, για να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης, ενώ τρίτη πίσω από την Ελληνίδα ήταν η Ρούτα Λέιτ Λασμανέ (Εσθονία) με 13,75 μέτρα.

Η χώρα μας κατέκτησε σήμερα το δεύτερο μετάλλιό της στους αγώνες μετά το χάλκινο του Μουζενίδη στη σφαιροβολία. Η Καρύδη χάρισε στη χώρα μας το 26ο μετάλλιο στην ιστορία του θεσμού και το τέταρτο στο αγώνισμα του τριπλούν, αφού η Βούλα Παπαχρήστου έχει αναδείχθηκε δύο φορές νικήτρια, ενώ μετάλλιο στη διοργάνωση έχει κατακτήσει και η Αθανασία Πέρρα. Η Καρύδη θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στη διοργάνωση σε δυο χρόνια και να διεκδικήσει μια νέα διάκριση.