Εθνικό Κέντρο Extreme Sports και Υπαίθριων Αθλητικών Δραστηριοτήτων δημιουργείται άμεσα στην Κόνιτσα

Τη δημιουργία Εθνικού Κέντρου Extreme Sports και Υπαίθριων Αθλητικών Δραστηριοτήτων, στο Αναγνωστοπούλειο Ίδρυμα στην Κόνιτσα, συζήτησαν και συμφώνησαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης με τον Δήμαρχο Κόνιτσας, Νίκο Εξάρχου.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου και ο επιστημονικός συνεργάτης του δήμου Κόνιτσας, Γιώργος Τάσος, ενώ επικοινώνησαν τηλεφωνικά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων, Παντελής Κολόκος. Άπαντες υποστήριξαν την ολοκληρωμένη παρουσίαση του πλάνου μετεξέλιξης των χώρων του Αναγνωστοπούλειου Ιδρύματος, ώστε να φιλοξενηθούν οι Σχολές Προπονητών και Εκπαιδευτών για αθλήματα όπως (ενδεικτικά):
* Καγιάκ
* Αναρρίχηση
* Ράφτινγκ
* Αλεξίπτωτο πλαγιάς (Paragliding)
* Ορειβατικό σκι
* Ποδηλασία βουνού (mountain bike)
* Εντούρο Μότοκρος

Οι Σχολές προπονητών και εκπαιδευτών, με την απαιτούμενη ευρωπαϊκή πιστοποίηση των αποφοίτων στα Extreme Sports και στις Υπαίθριες Αθλητικές Δραστηριότητες, θα συνδράμουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη των αθλημάτων και στην ενδυνάμωση των συγκεκριμένων μορφών αθλητικού τουρισμού σε όλη τη χώρα.
Ζήτημα, μάλιστα, με εθνική διάσταση και πολυκύμαντη σημασία τόσο για την παραμεθόρια Κόνιτσα όσο και την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, καθώς δεν υπάρχουν αντίστοιχες σχολές στις χώρες των Βαλκανίων.

Τις προσεχείς εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη από τον κ. Αυγενάκη στο Αναγνωστοπούλειο Ίδρυμα και θα υπογραφεί σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υφυπουργείου Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Κόνιτσας, στο οποίο θα εξειδικεύονται οι αναγκαίες λεπτομέρειες υλοποίησης του Εθνικού Κέντρου Extreme Sports και Υπαίθριων Αθλητικών Δραστηριοτήτων.

Προηγούμενο άρθροΠαρατήρηση πουλιών στις Αλυκές Πολιχνίτου και Καλλονής
Επόμενο άρθροΣύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψε η Ηλιαχτίδα με τη Γενική Παιδιατρική και Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠαΓΝΗ