Επίσημος εορτασμός για τα 80 Χρόνια από την Μάχη της Κρήτης

Στην επίσημη δοξολογία για τον εορτασμό της 80ης επετείου από την Μάχη της Κρήτης που έγινε στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Χανίων, παραβρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Την δοξολογία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός. Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ παραβρέθηκαν οι βουλευτές Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, Μανούσος Βολουδάκης, Βασίλης Διγαλάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, αιρετοί της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και αξιωματούχοι ξένων χωρών.
Ακολούθησε παρέλασε Σημαιοφόρων Πολιτιστικών και Παραδοσιακών Συλλόγων στο Ενετικό Λιμάνι παρουσία των αρχών.

Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Κρήτης αναφέρει για την ιστορική επέτειο:

Η 80η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης, συμπίπτει φέτος με τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης. Δύο κορυφαίες στιγμές στη μακραίωνη ιστορία του Ελληνικού Έθνους.
Για την Περιφέρεια Κρήτης, ο εορτασμός της Μάχης της Κρήτης σηματοδοτεί τη διαμόρφωση των συνθηκών για την ήττα των δυνάμεων του Άξονα. Οι άοπλοι Κρήτες αγωνιστές, το Μάη του 1941, σε συνεργασία με τις συμμαχικές στρατιωτικές δυνάμεις, έδωσαν το ηχηρό μήνυμα της αντίστασης, απέναντι στη βαρβαρότητα του ναζισμού και του φασισμού.
Όλοι μαζί εγγυήθηκαν την Ελευθερία, νίκησαν το φόβο του θανάτου, γράφτηκαν στον μακρύ κατάλογο των ηρώων της Ελλάδας.
Ως Περιφέρεια Κρήτης, τιμούμε τους Κρητικούς που αγωνίστηκαν για την πατρίδα, αλλά και όλους τους συμμάχους που υπερασπίστηκαν μεγάλα και υψηλά ιδανικά.
Ογδόντα χρόνια μετά, η Μάχη της Κρήτης κατέχει ιδιαίτερη θέση στην παγκόσμια και ευρωπαϊκή ιστορία, καθώς άφησε ισχυρό αποτύπωμα στην εξέλιξη μιας ελεύθερης και δημοκρατικής Ευρώπης.

Προηγούμενο άρθροΤο Βενιζέλειο Νοσοκομείο ευχαριστεί τον Ροταριανό Όμιλο Ελ Γκρέκο για τη δωρεά δύο μόνιτορ παρακολούθησης ασθενών
Επόμενο άρθροΗ δεύτερη φετινή φαντασμαγορική υπερπανσέληνος την Τετάρτη 26 Μαΐου