Εκθέσεις στα Χανιά για την 80η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, συνδιοργανώνει δύο εκθέσεις , τα εγκαίνια των οποίων θα γίνουν το Σάββατο 15 Μαΐου 2021, με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Το πρόγραμμα των εκθέσεων έχει ως ακολούθως:

18:30 – Πύλη Σαμπιονάρα –Έκθεση-Αφιέρωμα στα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης

Εγκαίνια έκθεσης σπάνιων φωτογραφιών-μαρτυριών από την Κρήτη κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, με πρωτοσέλιδα εφημερίδων και αποκόμματα, περιοδικά, βιβλία και ντοκουμέντα. Ιδιαίτερης σημασίας ντοκουμέντο αποτελεί γερμανικό αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων των Γερμανών στην Κρήτη. Η έκθεση συνοδεύεται από την προβολή δυο σπάνιων δεκαλέπτων φιλμ 16 mm, επίκαιρα γερμανικής προπαγάνδας, όπως επίσης και ντοκιμαντέρ και επίκαιρα με θέμα τη Μάχη της Κρήτης.

v  Διάρκεια Έκθεσης: 15 έως 30 Μαΐου 2021

v  Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 14:00 και 18:00 – 22:00

Επιμέλεια έκθεσης: Λευτέρης Λαμπράκης

Συνεργασία: Μαρία Μιχελογιάννη

Διοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης – Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων  – Δήμος Χανίων –  ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ – Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης

19:30 – Γιαλί Τζαμισι – Εικαστικο Δρώμενο–Εγκατάσταση με τίτλο «Ματωμένα Πορτραίτα»

Εις μνήμην των Μαχητών της Μάχης της Κρήτης και όλων, όσοι έχασαν τη ζωή τους στη Μάχη κατά του φασισμού. Εγκαίνια Έκθεσης-Εγκατάστασης (με δρώμενο), 30 μεταλλικών στηλών—Κρήτες Μαχητές—, και 50 πορτραίτων, έργων ζωγραφικής του καλλιτέχνη Δημήτρη Αστερίου, που σκοπό έχουν να καταδείξουν την αέναη πάλη του ανθρώπινου πνεύματος κατά του φασισμού, και να τιμήσουν όλους εκείνους που υπέφεραν και έδωσαν ακόμη και την ζωή τους στη μάχη αυτή, τότε και σήμερα.

v  Διάρκεια Έκθεσης: 15 έως 30 Μαΐου 2021

v  Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 14:00 και 18:00 – 22:00

Επιμέλεια έκθεσης: Δημήτρης Αστερίου, Εικαστικός

Διοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης – Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων – Δήμος Χανίων – Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο