Αναστολές Μαΐου: Ξεκινούν οι δηλώσεις

Aντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα του Πληροφοριακού Σύστηματος «Εργάνη», καθώς την Πέμπτη 6 Μαΐου, στις 12:00, ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον μήνα Μάιο.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 6 έως τις 12 Μαΐου 2021 θα υποβάλλονται δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας που μπορεί να αφορούν είτε ολόκληρο τον Μάιο, είτε μέρος αυτού. Σε κάθε περίπτωση, κατά το διάστημα αυτό θα δηλώνονται οι αναστολές που αφορούν το διάστημα από 1 – 12 Μαΐου 2021.

-Από τις 13 Μαΐου 2021 οι επιχειρήσεις-εργοδότες μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για την περίοδο 1-12 Μαΐου.
-Λόγω του προαναγγελτικού συστήματος δεν επιτρέπονται οι ορθές επαναλήψεις δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργαζομένων για προγενέστερα χρονικά διαστήματα.
-Στις περιπτώσεις που πρέπει να εξυπηρετηθούν επείγουσες μελλοντικές ανάγκες των επιχειρήσεων, επιτρέπονται προαναγγελτικά οι ανακλήσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας με χρήση ορθής επανάληψης ή προσωρινής ανάκλησης δήλωσης αναστολής.