Μανώλης Τιτάκης – Ο Μεσαρίτης που γεννήθηκε για να τραγουδάει

Ο Μανώλης Τιτάκης, ένας γνήσιος Κρητικός καλλιτέχνης, που αγαπά τον τόπο του και σέβεται τη μουσική του παράδοση,  γεννήθηκε στο Τυμπάκι Μεσαράς.

Για το ευρύ κοινό και για όσους δεν τον γνωρίζουν, ο Μανώλης Τιτάκης από την ηλικία των 15 ετών ακόμα, ξεκίνησε να ασχολείται με την μεγάλη του αγάπη, που δεν είναι άλλη από την μουσική. Το πρώτο μουσικό όργανο που έμαθε αυτοδίδακτος, ήταν το μπουζούκι, χωρίς ν’ αργήσει λίγο μετά να ασχοληθεί και με το λαγούτο.

Η μεγάλη αγάπη αυτή τον κατέκτησε και από την τρυφερή αυτή ηλικία ακόμα, έδινε το παρών σε όλα τα γλέντια του τόπου του. Στη συνέχεια και για τρία χρόνια φοίτησε στο Ωδείο, για να εμπλουτίσει τις γνώσεις του γύρω από τη μουσική.

Ιδιαίτερη αδυναμία είχε στον Ροδάμανθο Ανδρουλάκη και αποτέλεσε μεγάλη χαρά και τιμή γι’ αυτόν, όταν μερικά χρόνια αργότερα ο ίδιος, τον κάλεσε να συνεργαστούν, μια συνεργασία που κράτησε για έξι ολόκληρα χρόνια από το 1988 έως το 1994, τόσο στο Ηράκλειο όσο και σε όλη την Κρήτη.

Η πρώτη επαγγελματική δουλειά του Μανώλη Τιτάκη ήταν το 1996, ένα βινύλλιο με τίτλο «Μες στο μπαράκι» από το Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι Αεράκη για να ακολουθήσει το 2001 ένα cd με τίτλο «Μηνύματα».

Άλλο ένα τραγούδι που αγαπήθηκε πολύ ήταν το «Μην πολεμάς τον Έλληνα» σε μουσική Μανώλη Τιτάκη και στίχους Κώστα Χειλά.

Ο Μανώλης Τιτάκης, ανήσυχο πνεύμα όπως είναι, στη συνέχεια έκανε διάφορες συνεργασίες με αρκετούς καλλιτέχνες και πάντα με μεγάλη επιτυχία, καθώς επίσης έχει γράψει πολλά τραγούδια και έχει κάνει πολλές ηχογραφήσεις.

Το τελευταίο του τραγούδι με τίτλο «Γύρισε ξανά», σε στίχους και μουσική δική του, που βιντεοσκοπήθηκε και έγινε μοντάζ από τον ίδιο, γυρίστηκε στον Κόκκινο Πύργο, σ’ έναν τόπο από τα μέρη του που είναι γεμάτος αναμνήσεις γι’ αυτόν. Οι στίχοι στο συγκεκριμένο ερωτικό τραγούδι, είναι ιδιαίτερης σημασίας για τον Μανώλη Τιτάκη, αφού γράφτηκαν όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά λέει, σε στιγμές νοσταλγίας. 

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι σε πρόσφατο διαγωνισμό που έγινε για τα 20 δημοφιλέστερα νέα τραγούδια της κρητικής μουσικής,  το τελευταίο τραγούδι του «Γύρισε ξανά», πήρε την πρώτη θέση.

Το κανάλι του Κρητικού καλλιτέχνη, που όπως δήλωσε στο Unique Creta, ζει για να τραγουδά, θα το βρείτε στο Youtube

στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/user/Manolistitakis

και για επικοινωνία με τον ίδιο στην προσωπική του σελίδα στη διεύθυνση https://www.facebook.com/manolis.man.titakis.