Κωστής Αβυσσινός: Ο συνεχιστής της παράδοσης του μεγάλου βιολάτορα Γ. Αβυσσινού

Ο Κωστής Αβυσσινός γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σκαλάνι Ηρακλείου και έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα δίπλα στον πατέρα του, το δάσκαλο της Κρητικής μουσικής και δεξιοτέχνη του βιολιού Γιώργη Αβυσσινό, παίζοντας λαούτο, μαντολίνο, μπουλγαρί, μπουζούκι και τραγουδώντας.

Μαζί ταξίδεψαν στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, μεταφέροντας την μουσική της Κρήτης σε όλο τον κόσμο. Έχει έναν προσωπικό δίσκο με τίτλο “Του Λιβυκού το πέλαγος” σε συνεργασία με τον γνωστό Τούρκο δεξιοτέχνη του βιολιού Σενίχ Ούντεγκερ και τον Χαῒνη Δημήτρη Αποστολάκη.

Το 1997 συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τους Χαῒνηδες ερμηνεύοντας τραγούδια στο άλμπουμ “Το μεγάλο ταξίδι” και αποτέλεσε μέλος του συγκροτήματος για μια περίοδο. Τα επόμενα χρόνια ερμήνευσε τραγούδια στις δισκογραφικές δουλειές του συγκροτήματος “Ο γητευτής και το δρακοδόντι”, “Στην κάθοδο των Σαλτιμπάγκων” και στα “Αγροτοκτηνοτροφικά και Μητροπολιτικά”.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς μουσικούς είτε ερμηνεύοντας τραγούδια στους δίσκους τους είτε σε από κοινού εμφανίσεις, όπως με τον Χρήστο Κωνσταντίνου, τη Λιζέτα Καλημέρη, τον Δημήτρη Μυστακίδη, τον Ψαραντώνη, τον Μανώλη Πάππο, κ.ά.

Προηγούμενο άρθροΚινητή ΜΕΘ Νεογνών στο ΕΚΑΒ από «Το Χαμόγελο του παιδιού»
Επόμενο άρθροΔήμος Χερσονήσου: Γραμμή Βοήθειας για την Άνοια 1102