Η φρεγάτα «Κανάρης» στην επιχείρηση «Clemenceau 21»

Η φρεγάτα «Κανάρης» συμμετείχε στην επιχείριση «Clemenceau 21» στην κεντρική και ανατολική Μεσόγειο

 Όπως ανακοινώθηκε, η φρεγάτα ενσωματώθηκε ως πλήρες οργανικό μέλος στην γαλλική ναυτική δύναμη TF-473 με πλοίο διοικήσεως το αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle ».

Στην επιχείρηση «Clemenceau 21» συμμετείχαν πλέον των γαλλικών, και ναυτικές μονάδες της Ελλάδας, των ΗΠΑ και του Βελγίου.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν συνεργασίες με δυνάμεις και άλλων κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και στρατηγικών εταίρων κατά τη διάρκεια της διέλευσης από τις περιοχές ευθύνης τους.

Ταυτόχρονα, διεξήχθη πληθώρα εκπαιδευτικών αντικειμένων μεταξύ των οποίων και αντικείμενα εκπαίδευσης όλων των μορφών πολέμου με επιπλέον συμμετοχή από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ενός υποβρυχίου και μαχητικών αεροσκαφών.

Η συμμετοχή της φρεγάτας στη γαλλική ναυτική δύναμη TF-473 και η συνεκπαίδευση με μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, καταδεικνύει το άριστο επίπεδο συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, αναβάθμισε την επιχειρησιακή εκπαίδευση, τη μαχητική ικανότητα και την διαλειτουργικότητα μεταξύ τους και προσέφερε πολύτιμη ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε ιδιαίτερα απαιτητικές από πλευράς σχεδίασης και υλοποίησης διακλαδικές επιχειρήσεις.

Προηγούμενο άρθροRegion of Crete: An online event for the “International Women’s Day”
Επόμενο άρθροΓυναίκα: Από μόνη της μια ιστορία