Βράβευση 7ης ΥΠΕ Κρήτης για τις δράσεις της στην υγεία

Με δύο βραβεία τιμήθηκε η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης για τις δράσεις της στο χώρο της υγείας, στα πλαίσια των ετησίων βραβείων Healthcare Business Awards 2020, τα οποία οργανώθηκαν για 5η συνεχή χρονιά από την Boussias Communications και το Health Daily.

Με Ασημένιο (Silver) βραβείο στην κατηγορία «Ασφάλεια, Υποστήριξη και ενημέρωση των εργαζομένων» τιμήθηκε η σύμπραξη της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφέρειας Κρήτης και του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης για την υποστήριξη των δομών Κοινωνικής Φροντίδας της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο της προστασίας εργαζομένων και ωφελουμένων έναντι του νέου κορωνοϊού. Μέσω της συγκρότησης διεπιστημονικής συμβουλευτικής επιτροπής με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας Κρήτης, του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, Καθηγητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υλοποιείται ένα δίκτυο δράσεων που στοχεύουν στην παροχή τεχνογνωσίας, για την τήρηση μέτρων ατομικής προστασίας και υγιεινής, στην υποστήριξη και εκπαίδευση εργαζομένων και ωφελουμένων των δομών Κοινωνικής Φροντίδας.

Η λειτουργία των δύο τηλεφωνικών γραμμών συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης που λειτούργησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης έλαβε το Χάλκινο (bronze) βραβείο στην κατηγορία «Δράσεις Υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες». Mε στόχο την υποστήριξη των πολιτών κατά τη διάρκεια της καραντίνας, τέθηκαν σε λειτουργία από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 μέχρι την Κυριακή 10 Μαΐου 2020, δύο τηλεφωνικές γραμμές συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης, με την εθελοντική συμμετοχή επαγγελματιών ψυχικής υγείας. Η πρώτη αφορούσε άτομα που νοσούσαν από τον κορωνοϊό και τέθηκαν σε κατ’ οίκον απομόνωση, το οικογενειακό τους περιβάλλον και ενήλικες πολίτες με αγχώδεις εκδηλώσεις και φοβίες λόγω της νόσου. Η δεύτερη γραμμή αφορούσε στη συμβουλευτική και την ψυχολογική υποστήριξη γονέων, παιδιών, εφήβων και νέων, που εμφάνιζαν αγχώδεις εκδηλώσεις και φοβίες, λόγω του κορωνοϊού.

Τα βραβεία παρέλαβαν η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Πολιτικών Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, Αιμιλία Μαγκαναράκη στην τελετή απονομής των βραβείων, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 20/10/2020 στην Αθήνα.

Στην ίδια τελετή, ασημένιο βραβείο έλαβε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για την μείωση χρόνων αναμονής στο Τμήμα Κίνησης Ασθενών του νοσοκομείου, ενώ με τρία ασημένια βραβεία τιμήθηκε το Γενικό Νοσοκομείο «Βενιζέλειο-Πανάνειο» για τις δράσεις «Μέτρηση βαθμού ικανοποίησης ασθενών και αξιολόγηση παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας μέσω SMS» του Γραφείου Ποιότητας, για το Πρόγραμμα εκπαίδευσης νεοεισερχόμενων υπαλλήλων και προσωπικού για τα μέτρα πρόληψης της διασποράς και έκθεσης στον ιό SARS- COV-2 του Γραφείου Εκπαίδευσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και του Γραφείο Ελέγχου Λοιμώξεων και για τη λειτουργία διαδραστικών σταθμών πληροφόρησης (InfoKiosks) με εφαρμογές για κράτηση ή επικύρωση ραντεβού και 3D πλοήγηση στους χώρους του νοσοκομείου του Τμήματος Πληροφορικής.

Η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, εξέφρασε την ικανοποίησή της δηλώνοντας: «Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για την Υγειονομική μας Περιφέρεια η σημερινή διπλή βράβευση, αλλά και η βράβευση των νοσοκομείων μας. Αποτελεί αναγνώριση της προσπάθειας όλων των Φορέων και εθελοντών που συμμετείχαν στις πρωτοβουλίες της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης και μας γεμίζει όλους υπερηφάνεια. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, τους Καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την άψογη συνεργασία, αλλά και όλους τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας των υγειονομικών δομών της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης και ιδιώτες που στελέχωσαν επί τόσο καιρό τις 2 τηλεφωνικές γραμμές ψυχολογικής στήριξης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους εργαζόμενους στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια και τα νοσοκομεία, που παρά τις συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία, επιδεικνύουν πάντα υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και καινοτομίας, αλλά προπάντων ενδιαφέροντος να αναπτύσσουν και να υποστηρίζουν δράσεις για τους πολίτες».

Προηγούμενο άρθροΗ NASA και η Nokia θα φτιάξουν δίκτυο 4G στη… Σελήνη
Επόμενο άρθροΧανιά: «Ξαναγυρίζουν» οι δείκτες του ρολογιού της πόλης