Πρεμιέρα στις νέες παραγωγές του Δήμου Ηρακλείου με Μανώλη Μητσιά και Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Με τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και την παράσταση «Οι ποιητές μας τραγουδούν» ξεκινούν οι προβολές των νέων παραγωγών του Δήμου Ηρακλείου στο ψηφιακό κανάλι της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού.

Η on line πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020 στις 21:15 και μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/X-YrpCRDqRA.

Η παράσταση θα παραμείνει διαθέσιμη και μετά την πρεμιέρα της, στον ίδιο σύνδεσμο.

Ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη παρουσιάζουν τραγούδια βασισμένα στην ποίηση μεγάλων Ελλήνων ποιητών, ξεκινώντας από τον 6ο π.Χ. αιώνα και συνεχίζονται μέχρι τη σύγχρονη εποχή με Λαπαθιώτη, Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσο, Γκάτσο, Ελευθερίου, Αλκαίο κ.α.

Μια περιδιάβαση στον μαγικό κόσμο της μελοποιημένης ποίησης, με τραγούδια των μεγαλύτερων Ελλήνων συνθετών. Οι Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Γιάννης Μαρκόπουλος, Σταύρος Ξαρχάκος, Διονύσης Σαββόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος, Χρήστος Λεοντής, Γιάννης Σπανός, Νίκος Ξυδάκης και η Λένα Πλάτωνος, συγκαταλέγονται στους συνθέτες αυτούς οι όποιοι μας χάρισαν αγαπημένα τραγούδια που παραμένουν διαχρονικά.

Συντελεστές: Μανώλης Μητσιάς (Τραγούδι), Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Αφήγηση – Τραγούδι), Αχιλλέας Γουαστώρ (πιάνο/ενορχηστρώσεις), Ηρακλής Ζάκκας (μπουζούκι/μαντολίνο).

Η παραγωγή εντάσσεται στο ψηφιακό φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2020 και θα προβληθεί στη Ζώνη: «Φώτα Αυλαία, Πάμε» του πολιτιστικού καναλιού του Δήμου Ηρακλείου.

Δείτε το σποτ των δυο ψηφιακών φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου εδώ: – https://bit.ly/31cNtje

Προηγούμενο άρθρο“Μέσα”: Έκθεση ζωγραφικής μαθητών στην είσοδο του Δημαρχείου Χανίων
Επόμενο άρθροΣούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης: Συνεχίζεται η γιορτή των Κρητικών προϊόντων με νέες προσφορές