Οι Μουσειακές Βαλίτσες φέρνουν μαζί τους… φτυάρια, πινέλα, ιστορίες και μας ταξιδεύουν στο παρελθόν

Αγάλματα και αγγεία, δεινόσαυροι και απολιθώματα, ζώα και παράξενα έντομα, παλιά τηλέφωνα και φορεσιές, πλανήτες και φυσικές επιστήμες, ήθη και έθιμα του κόσμου ταξιδεύουν με τη χρονομηχανή για να μας αφηγηθούν ιστορίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Ελάτε να ανοίξουμε τις βαλίτσες μας και να ανακαλύψουμε τον κόσμο των μουσείων!
Οι Μουσειακές Βαλίτσες είναι εργαστήρια μουσειακής αγωγής, που σχεδιάζονται για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, προωθώντας τις βασικές αρχές της μουσειακής αγωγής και ενθαρρύνοντας το βιωματικό παιχνίδι με τον πολιτισμό. Τα παιδιά εξερευνούν διαθεματικά και διεπιστημονικά τα μουσεία και τις συλλογές τους με αφορμή αντιπροσωπευτικά δείγματα (αυθεντικά και αντίγραφα) του υλικού και άυλου, του φυσικού και ζωικού, του πνευματικού και τεχνικοοικονομικού πολιτισμού. Μουσεία φυσικής ιστορίας, αρχαιολογικά, λαογραφικά, ιστορίας, φυσικών επιστημών, σύγχρονης τέχνης και κάθε είδους μουσεία ζωντανεύουν στα μάτια των παιδιών μέσα από το παιχνίδι με τα αντικείμενα.

Αυτό το μήνα υποδεχόμαστε ξανά τις Μουσειακές Βαλίτσες μαζί με τα Αρχαιολογικά Μουσεία! Τι μπορούμε να δούμε σε ένα αρχαιολογικό μουσείο; Ποιες παλιές ιστορίες μάς αφηγούνται; Πού βρέθηκαν αυτά τα αντικείμενα και πώς έφτασαν στο μουσείο;
Με αφορμή μία βαλίτσα από τα παλιά, τα παιδιά μεταμορφώνονται σε αρχαιολόγους και ανασκάφτουν αρχαίους θησαυρούς και πολιτισμούς. Συντηρούμε τα ευρήματα, μελετάμε ιστορικές πηγές και φτιάχνουμε το δικό μας αρχαιολογικό μουσείο. Αλήθεια, τι ιστορίες θα μας αφηγηθεί;

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Οκτωβρίου (11πμ – 12 μμ), στο φιλόξενο παιδότοπο Το Παιχνίδι της Χαράς – Δημιουργικός Παιδότοπος Ψυχαγωγίας και Έκφρασης στον Άγιο Νικόλαο (Γνώσεως 17). H κράτηση είναι απαραίτητη στο τηλ. 2841 083395, καθώς ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των συμμετεχόντων.

Προηγούμενο άρθροΕγκαίνια για την μονάδα αφαλάτωσης του Δήμου Ηρακλείου στην Φοινικιά
Επόμενο άρθροΜοσχοβόλησε ο τόπος από βότανα της κρητικής γης στο Ηρώο του Αντισκαρίου