Estee Lauder – Η γυναίκα που “σφράγισε” τη γυναικεία ομορφιά

Η Estee Lauder Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1906, από γονείς Ούγγρους μετανάστες. Λίγο μετά την ηλικία των 20, γνώρισε και παντρεύτηκε τον γνώρισε τον Joseph Loter. Αργότερα, άλλαξε το όνομά της από Λότερ σε Λόντερ.

Η Εστέ όμως, δεν ένιωθε ικανοποίηση από το ρόλο της μητέρας και της νοικοκυράς. Επιθυμούσε περισσότερα από τη ζωή και έτσι αποφάσισε να γίνει ηθοποιός, αλλά αφού παρακολούθησε μαθήματα στο New York Cherry Lane Theater, σύντομα κατάλαβε πως δεν θα μπορούσε ποτέ να φθάσει στην κορυφή.

Όταν ανακάλυψε τις φόρμουλες καλλυντικών που είχε δημιουργήσει ο θείος της Τζον Σοτζ, Ούγγρος χημικός, εξειδικευμένος σε θέματα φροντίδας της επιδερμίδας, άρχισε να τις πουλάει στα ινστιτούτα αισθητικής της Νέας Υόρκης. “Hope in A Jar” ονόμασε το πρώτο εκείνο προιόν. Όλα ξεκίνησαν ενώ βρισκόταν στο κέντρο αισθητικής House of Ash Blondes και η ιδιοκτήτρια, Florence Morris, εντυπωσιασμένη από το καθαρό της δέρμα, τη ρώτησε το μυστικό της. Τότε η Lauder της έδειξε τις κρέμες του θείου της. Η Morris ενθουσιάστηκε και της ζήτησε να πουλήσει τα προϊόντα της στο νέο της σαλόνι ομορφιάς.

Το 1935, η Estee, βαφτίζει την εταιρεία που ίδρυσε με το όνομά της. Ο σύζυγός της μπήκε στην επιχείρηση και το 1945, και τα πρώτα γραφεία της Estee Lauder, Inc. άνοιξαν στον αριθμό 39 της East Sixtieth Street.

Με το σύνθημα “Δεν φοράμε το ίδιο φόρεμα όταν παίζουμε τένις και όταν πηγαίνουμε σε ένα πάρτι. Γιατί, λοιπόν, να φοράμε το ίδιο άρωμα;”, η επιχείρησή της είχε μια αναπάντεχη επιτυχία για εκείνη τη δεκαετία.

Την διοίκηση της τεράστιας επιχείρησής της, τη μοιράστηκε με τα μέλη της οικογένειάς της. Εκτός από τους δύο γιούς της, η νυφη της και τα εγγόνια της έχουν αναλάβει διάφορους τομείς. Σήμερα η Estee Lauder Companies είναι μια από τις κορυφαίες μάρκες καλλυντικών στον κόσμο, με δραστηριότητα σε πάνω από 120 χώρες, δημιουργώντας έσοδα που ανέρχονται σε δισεκατομμύρια δολάρια ανά έτος.

Η Estee Lauder έφυγε από τη ζωή στις 24 Απριλίου 2004 στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη, αφήνοντας πίσω της μία τεράστια “κληρονομιά”. Οι ρήσιες της παραμένουν διαχρονικές. Γι’ αυτό, να θυμάσαι ότι:

Μην ονειρεύεσαι την επιτυχία. Δούλεψε γι`αυτή

Η αυτοπεποίθηση οδηγεί στην ομορφιά

H λάμψη είναι η ουσία της ομορφιάς

Να ψάχνεις για κάποιον γλυκό άνθρωπο. Ξέχνα τους πλούσιους

Μα πάνω απόλα….Να εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου!!!

Προηγούμενο άρθροΒούλα Λαδουκάκη: Η αυτοδίδακτη ζωγράφος που “στολίζει” την Κρήτη
Επόμενο άρθροΑναμορφώνεται το Μουσείο Τσιτσάνη