Πανηγυρικός εορτασμός στην Παναγία την Μυρτιδιώτισσα

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την Θεομητορική εορτή της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης τελέσθηκε ανήμερα της εορτής στα Σπηλιάρια Κεραμιών, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού.
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο οικείος Εφημέριος και Οικονόμος π. Κυριάκος Κουρνιδάκης, ο Πρωτ. Εμμανουήλ Παπαδοκωσταντάκης, ο Πρωτ. Αντώνιος Κουκουράκης και ο Διάκονος Δημήτριος Δερμιτζάκης.

Στην λατρευτική σύναξη έδωσε το παρών πλήθος ευσεβών προσκυνητών που ήρθαν από νωρίς να προσκυνήσουν την ανθοστόλιστη εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης.
Με κατάνυξη και την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα, τελέστηκε, στις 23 Σεπτεμβρίου, ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός για την Παναγία Μυρτιδιώτισσα, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ι.Ναό στις Κορακιές Ακρωτηρίου.
Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου και Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως μας κ.κ. Δαμασκηνός, συμπροσευχούμενων του οικείου Εφημερίου Αρχιμ Νικηφόρου Εικοσιδέκα, του Πρωτ. Μιχαήλ Μπακατσάκη και του Διακόνου Ελευθερίου Ξαγοράκη.
Από νωρίς το απόγευμα, πλήθος πιστών συνέρρεε στο Ναό για να προσκυνήσει τη χαριτόβρυτο εικόνα της Παναγίας και να λάβει την ευλογία της.

Προηγούμενο άρθροΚαταδικάστηκαν εργαζόμενοι σε πασίγνωστο οίκο για τσάντες ‑ μαϊμού
Επόμενο άρθροΟλοκληρώθηκε με επιτυχία το Πρόγραμμα Otago στο ΓΝ Βενιζέλειο-Πανάνειο