Οδηγίες από Κέντρο Αίματος Γ.Ν. Βενιζέλειο – Πανάνειο

Η Αίθουσα Αιμοδοσίας στο χώρο του Γ.Ν. «Βενιζέλειο – Πανάνειο» λειτουργεί με ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ για τους αιμοδότες έτσι ώστε να μην έχουν πρόσβαση ΚΑΘΟΛΟΥ εντός το νοσοκομείου, κάτι το οποίο τους προκαλεί αναστολές λόγω της πανδημίας.
Η είσοδος για την αίθουσα αιμοληψιών βρίσκεται από το ΠΙΣΩ μέρος του οικήματος (Βόρεια πλευρά) του νοσοκομείου. Από την κεντρική πύλη του νοσοκομείου οι αιμοδότες κατευθύνονται αριστερά προς την είσοδο των τακτικών ιατρείων με ειδικές σημάνσεις. Ακριβώς δίπλα από τα τακτικά ιατρεία (συνέχεια των ειδικών σημάνσεων) οδηγούνται σε εσωτερική αυλή του Νοσοκομείου όπου βρίσκεται η είσοδος για την αίθουσα των αιμοδοτών.

Επίσης οι αιμοδότες που προσέρχονται στην Αίθουσα Αιμοδοσίας θα φέρουν μαζί τους μάσκα.
Το ωράριο λειτουργίας για την αίθουσα του Νοσοκομείου θα είναι:
Καθημερινές: 8:30 π.μ. – 14:00 μ.μ. & 16:30 μ.μ. – 20:00 μ.μ.
Σάββατο: 9:00 π.μ. – 13:00 μ.μ.
Κυριακή: 9:00 π.μ. – 13:00 μ.μ.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2810214302 και 2813408051.

Οδηγίες προς τους υπεύθυνους των συλλόγων που οργανώνουν αιμοδοσία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των νέων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19 για την ασφάλεια των αιμοδοτών και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας είναι υποχρεωτικό να τηρηθούν συγκεκριμένοι κανόνες στην αιμοδοσία που διοργανώνεται:
1. Ο μέγιστος αριθμός αιμοδοτών που μπορούν να εξυπηρετηθούν στην εκάστοτε αιμοδοσία θα είναι τα 45 – 50 άτομα. Στην περίπτωση των παραπάνω ατόμων που θα εκδηλώνουν ενδιαφέρον θα υπάρχει συνεννόηση με τον ιατρό της αιμοδοσίας ή με το τμήμα για τυχόν παράταση ωραρίου ή προσθήκη δεύτερης ημέρας.
2. Εντός της Κινητής Μονάδας θα εξυπηρετούνται οι αιμοδότες με συγκεκριμένη ροή την οποία θα καθορίζει το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.
3. Θα ήταν προτιμότερο να ορίζονται ραντεβού στους αιμοδότες από τους υπευθύνους που διοργανώνουν την αιμοδοσία, έτσι ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός για την ασφάλεια των αιμοδοτών και να υπάρχει ομαλή ροή χωρίς δυσαρέσκεια από τους αιμοδότες (ανά τέταρτο 2 – 3 άτομα).
4. Οι αιμοδότες να φέρουν μαζί τους μάσκα.
5. Εντός της Κινητής Μονάδας θα βρίσκεται μόνο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και οι αιμοδότες που ορίζονται από τον εκάστοτε ιατρό που βρίσκεται στην εξόρμηση.
6. Τέλος οι κάρτες των αιμοδοτών θα συμπληρώνονται από τους ίδιους τους αιμοδότες και θα παραμένουν στην Κινητή Μονάδα, αποτελούν προσωπικά δεδομένα και φέρουν συγκεκριμένο barcode και δεν επιτρέπεται η παραλαβή τους από άλλους.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαστε στη διάθεση σας.
ΠΗΓΗ: kentroaimatos.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΓάζι: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού στην παιδική χαρά Πολύδροσου
Επόμενο άρθροΙταλία: Η καθολική κοινότητα Σαν Ετζίντιο θα δεχθεί 300 πρόσφυγες και μετανάστες από την Μυτιλήνη