Πλατιά Περάματα: “Το χέρι του Θεού” με θέα το Νότιο Κρητικό Πέλαγος

Τα Πλατιά Περάματα απέχουν περίπου 70 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου και είναι ένας μικρός οικισμός ανάμεσα στους Καλούς Λιμένες και το Λέντα, στην έξοδο μιας μεγάλης κοιλάδας στα Αστερούσια όρη, (ο λόγος και της ονοματοδοσίας).

Βρίσκονται μετά το μικρό αλλά γραφικό χωριό Αντισκάρι, μέσα σε μια εύφορη κοιλάδα που οι κάτοικοι του χωριού χρησιμοποιούν για την καλλιέργεια πρώιμων λαχανικών και κηπευτικών όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η παραλία στα Πλατιά Περάματα έχει ψιλά βότσαλα και δεν είναι οργανωμένη. Τα νερά της είναι κρυστάλλινα και πεντακάθαρα. Ο επισκέπτης θα βρει μόνο δύο τρεις μικρές ταβέρνες στις οποίες μπορεί να δοκιμάσει φρέσκο ψάρι από την πεντακάθαρη θάλασσα του Νότιου Κρητικού Πελάγους.

Κατερινα Γλυκερία Σταυρακακη

Σήμα κατατεθέν το εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που βρίσκεται σε ένα μικρό ύψωμα, με θέα το απέραντο γαλάζιο. Ένας ευλογημένος τόπος, που εκτός τους λιγοστούς κατοίκους του, υπάρχει ανέγγιχτη η φύση και ο Θεός.

Υ.Σ. Αφιερωμένο στη μνήμη του πατέρα μου Δημητρίου Μπουχαλάκη, που στα νερά των Πλατιών Περαμάτων έκανε τα πρώτα παιδικά του μπάνια καθώς το Αντισκάρι ήταν η γεννέτειρά του.

κύρια φωτογραφία:Βούλα Λαδουκάκη