Λαμπρός εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Μητρόπολη Κυδωνίας & Αποκορώνου

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά την Παγκόσμιο Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Χριστού, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Κυδωνίας & Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός επισκέφθηκε την Ενορία Τιμίου Σταυρού στο Αλετρουβάρι Κυδωνίας που διακονεί ο π. Παύλος Μαζανάκης.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και κατά την τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, η οποία πραγματοποιήθηκε στο τέλος αυτής, πριν την έναρξη της Θείας Λειτουργίας και προσέφερε στους χριστιανούς του τον Τίμιο Σταυρό προς προσκύνηση και κλωναράκια από το βασιλικό και τα άνθη που στόλιζαν τον Σταυρό.
Στη συνέχεια προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, λίγο πριν το πέρας της οποίας κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς τονίζοντας ότι και μόνο που κάνουμε το Σημείο του Σταυρού είναι πραγματική ευλογία.
Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στο Βαρύπετρο Κυδωνίας, όπου διακονεί ο π. Ελευθέριος Ξεκουκουλωτάκης.

Προηγούμενο άρθροΗ TUI Cruises η πρώτη εταιρεία κρουαζιέρας ξεκίνησε τα ταξίδια στην Ελλάδα από το Ηράκλειο
Επόμενο άρθροΣημαντική συμβολή του Δρ. Γεωργίου Ζ. Παπαδάκη σε καινοτόμο στοχευμένη θεραπεία σπάνιου παρανεοπλασματικού συνδρόμου