Η TUI Cruises η πρώτη εταιρεία κρουαζιέρας ξεκίνησε τα ταξίδια στην Ελλάδα από το Ηράκλειο

Μετά το επιτυχημένο ξεκίνημα των ταξιδιών από τα γερμανικά λιμάνια, με ικανοποιημένους επιβάτες και άνευ επεισοδίων, η TUI Cruises ξεκίνησε τις κρουαζιέρες στην Ελλάδα στις 13 Σεπτεμβρίου. Τα επταήμερα ταξίδια του πλοίου Mein Schiff 6 για επιβάτες από γερμανόφωνες χώρες ξεκίνησαν στο Ηράκλειο και περιλαμβάνουν στάσεις στα λιμάνια του Πειραιά και της Κέρκυρας με ημερήσιες εκδρομές. Στο πρώτο ταξίδι συμμετείχαν 700 επιβάτες, μεταξύ των οποίων και η Ελληνογερμανίδα τραγουδίστρια Βίκυ Λέανδρος, η οποία με συνοδεία άλλων καλλιτεχνών θα δώσει ζωντανή συναυλία πάνω στο πλοίο, στα παράλια της πατρίδας της.

Η ασφάλεια των επιβατών, του προσωπικού, καθώς επίσης και του ελληνικού πληθυσμού αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα της TUI Cruises: «Οι κρουαζιέρες είναι εφικτές ακόμα και εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, καταρτίσαμε ένα σχέδιο για τη διασφάλιση του ύψιστου βαθμού ασφάλειας των επιβατών μας καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που συμβάλλουμε με αυτόν τον τρόπο στην ανάκαμψη του τουρισμού στην Ελλάδα και θα ήθελα να ευχαριστήσω για την εξαιρετική συνεργασία τους όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και όλους τους φορείς της Ελλάδας που κατέστησαν κάτι τέτοιο δυνατό», δήλωσε η Wybcke Meier, Διευθύνουσα Σύμβουλος (CEO) της TUI Cruises. Με αφορμή τις στάσεις σε Ηράκλειο η Wybcke Meier κάλεσε στο Mein Schiff 6 μαζί με τη Μαρία Δεληγιάννη, Γενική Διευθύντρια Ανατολικής Μεσογείου της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας CLIA (Cruise Lines International Association), τους τοπικούς φορείς καθώς και εκπροσώπους από την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας καθώς και της ναυτιλιακής και τουριστικής οικονομίας για να αποκτήσουν μία εξ ιδίαν εικόνα.

Σχετικά με τους υγειονομικούς κανόνες πάνω στο πλοίο
Για τη σταδιακή επάνοδο των κρουαζιέρων εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, η TUI Cruises κατάρτισε σε συνεργασία με ειδικούς του ιατρικού κλάδου ένα υγειονομικό σχέδιο, προσαρμόζοντας παράλληλα τις γενικές διαδικασίες που διενεργούνται πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού (π. χ. υποχρεωτικά ερωτηματολόγια υγειονομικού ελέγχου, καθημερινός έλεγχος της θερμοκρασίας των επιβατών και του προσωπικού), καθώς και κατά τη διάρκεια του check-in (π. χ. υποχρεωτικό ηλεκτρονικό check-in, σταδιακά check-in) αλλά και στους χώρους υποδοχής επισκεπτών και του προσωπικού για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και των αποστάσεων που επιβάλλονται.

Για την τήρηση των αποστάσεων που επιβάλλονται στη στεριά, η πλήρωση του πλοίου περιορίζεται αρχικά στο 60% και διατίθενται μόνο καμπίνες με μπαλκόνι και σουίτες. Οι υφιστάμενοι αυστηροί κανόνες υγιεινής συμπληρώθηκαν από επιπλέον μέτρα καθαρισμού και απολύμανσης. Η TUI Cruises είναι προετοιμασμένη ακόμα και για το χειρότερο σενάριο. Τα αυστηρά προληπτικά μέτρα για την αποτροπή της διάδοσης ιογενών νόσων ενισχύθηκαν περαιτέρω και προσαρμόστηκαν στην τρέχουσα κατάσταση. Κάθε πλοίο διαθέτει εξ αρχής τον δικό του νοσοκομειακό χώρο με εξειδικευμένο προσωπικό. Όλα τα μέτρα προφύλαξης βασίζονται στα ιατρικά πρότυπα αναγνωρισμένων οργανισμών, όπως το γερμανικό ινστιτούτο Robert Koch-Institut (RKI) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), και ανταποκρίνονται στις κατευθυντήριες γραμμές των ελληνικών αρχών σχετικά με την επανέναρξη των κρουαζιέρων.

Πριν από το ταξίδι: Υποχρεωτικό τεστ ανίχνευσης COVID-19 για όλους τους επιβάτες
Στα πλαίσια των επιπλέον προληπτικών μέτρων, η εταιρεία κρουαζιέρας από το Αμβούργο εισήγαγε και την υποχρέωση υποβολής σε τεστ με σκοπό τη διεξαγωγή κρουαζιέρων μεγαλύτερης διάρκειας με εξόδους στη στεριά. Από τις αρχές του Σεπτέμβρη κι έπειτα, όλοι οι επιβάτες πρέπει να υποδείξουν αρνητικό αποτέλεσμα σε πρόσφατο τεστ ανίχνευσης του COVID-19 (τεστ PCR). Το κόστος του τεστ συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του ταξιδιού.

Πριν από το ταξίδι: Τα αυστηρότερα υγειονομικά πρότυπα και μέτρα ασφάλειας κατά την άφιξη και την αναχώρηση, καθώς και κατά τις χερσαίες εξορμήσεις στην Ελλάδα
Οι κρουαζιέρες προς την Ελλάδα διατίθενται μόνο ως πλήρες πακέτο που περιλαμβάνει την άφιξη και αναχώρηση σε ναυλωμένα από την εταιρεία αεροσκάφη, τα οποία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από το Mein Schiff. Συνεπώς, η TUI Cruises μπορεί να διαφυλάξει ότι τα αυστηρά υγειονομικά πρότυπα και μέτρα ασφαλείας τηρούνται όχι μόνο πάνω στο πλοίο αλλά και κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού. Βάσει των παραπάνω διενεργούνται για την ώρα και οι χερσαίες εξορμήσεις των επιβατών στον Πειραιά, την Κρήτη και την Κέρκυρα, οι οποίες οργανώνονται αποκλειστικά από την TUI Cruises. Σε συνεργασία με τοπικούς διοργανωτές εκδρομών, καταρτίσαμε ένα πλούσιο πρόγραμμα εξορμήσεων σύμφωνα με τις ισχύουσες κατευθυντήριες γραμμές. Από το πρόγραμμα αυτό επωφελείται η τοπική τουριστική δραστηριότητα, από τα τουριστικά γραφεία μέχρι τις τοπικές επιχειρήσεις λεωφορείων.

Προηγούμενο άρθροΜινωικές Γραμμές: Νέο πρόγραμμα για τα δρομολόγια της Κρήτης
Επόμενο άρθροΛαμπρός εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Μητρόπολη Κυδωνίας & Αποκορώνου