Γέφυρα Αράδαινας: Η 2η ψηλότερη για bungee jumping στην Ευρώπη

Στο χωριό της Αράδαινας, που βρίσκεται στο Νομό Χανίων στο Δήμο Σφακίων, θα συναντήσετε τη μεταλλική γέφυρα της Αράδαινας, που είναι η ψηλότερη της Ελλάδας (ύψος 138μ) και η δεύτερη ψηλότερη γέφυρα για bungee jumping στην Ευρώπη.
Η κατασκευή της ξεκίνησε το 1985 και ολοκληρώθηκε το 1986, έχει ύψος 138μ. και είναι η ψηλότερη της Ελλάδος και η δεύτερη της Ευρώπης.

Mε την κατασκευή της γέφυρας, ενώθηκαν οι δύο πλευρές του φαραγγιού της Αράδαινας ενώνοντας με τον τρόπο αυτό τα χωριά που ήταν δυτικά, όπως ο Άγιος Ιωάννης με την Ανώπολη και τα υπόλοιπα Σφακιά.
Η γέφυρα ήταν προσφορά των αδελφών Βαρδινογιάννη των οποίων η οικογένεια κατάγεται από τον Άη Γιάννη, ένα χωριό 5 χλμ. δυτικά της Αράδαινας. Για τον λόγο αυτό η γέφυρα είναι γνωστή ως “γέφυρα της Αράδαινας” ή “γέφυρα Βαρδινογιάννη”.

Από την μια πλευρά της γέφυρας ξεκινά το μονοπάτι καθόδου για το υπέροχο φαράγγι της Αράδαινας, μήκους 7 χλμ., το οποίο καταλήγει στην εκπληκτική παραλία Διαλισκάρι όπου η πεζοπορία ολοκληρώνεται με μια βουτιά σε πεντακάθαρα νερά του νότιου Κρητικού πελάγους.
Τα άλματα στην γέφυρα της Αράδαινας ξεκινάνε το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου και συνεχίζονται μέχρι και το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου. Για τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο τα άλματα διοργανώνονται αποκλειστικά με προκρατήσεις.