Βαρδής Ι. Βαρδινογιάννης: Ο Ρεθυμνιώτης μεγιστάνας της Ελλάδας

Ο Βαρδής Ι. Βαρδινογιάννης ο οποίος είναι μεγιστάνας των πετρελαίων και της ναυτιλίας και επικεφαλής του Ομίλου Βαρδινογιάννη γεννήθηκε στην Επισκοπή Ρεθύμνου και θεωρείται από τους ισχυρότερους παράγοντες της ελληνικής οικονομίας, ενώ σύμφωνα με την Lloyd’s συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των ισχυρών παραγόντων της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Ο Βαρδής Ι. Βαρδινογιάννης, αποφοίτησε το 1955 από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και ακολούθησε καριέρα αξιωματικού στο Πολεμικό ναυτικό. Αποστρατεύθηκε αναγκαστικά τον Ιούλιο του 1967 από το δικτατορικό καθεστώς της 21ης Απριλίου με τον βαθμό του πλωτάρχη, λόγω της αντιστασιακής του δράσης, και εξορίστηκε στην Αμοργό. Μυήθηκε στο αντιχουντικό κίνημα του Ναυτικού και βοήθησε έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ο ανεφοδιασμός των πλοίων σε περίπτωση εκδήλωσης κινήματος. Ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις του αδερφού του και από το 1972 ανέλαβε την διοίκησή τους μετά τον πρόωρο θάνατο του Νίκου, διευθύνοντας ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά επιχειρηματικά γκρουπ έχοντας δημιουργήσει ένα διεθνές φάσμα δραστηριοτήτων από τον πετρελαϊκό, τον εφοπλιστικό, τον τραπεζικό και τον ξενοδοχειακό χώρο καθώς και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Είναι παντρεμένος με την Μαριάννα Μπουρνάκη – Βαρδινογιάννη ενώ ο ίδιος και η σύζυγός του έχουν αναπτύξει και σημαντικές φιλανθρωπικές δραστηριότητες και έχουν πέντε παιδιά: τον Γιάννη, τη Χριστιάννα, τον Γιώργο, τον Νίκο και τη Βαρδιάννα.

Με πληροφορίες από wikipedia

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Μ. Χνάρη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τα προβλήματα της Κρήτης
Επόμενο άρθροΕκτός λειτουργίας σήμερα Τετάρτη το τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΥΑΗ