Φωκάς Μουρτζάκης: “Η κρητική μουσική είναι όλη μου η ζωή”

Ο Φωκάς Μουρτζάκης, αν και γεννήθηκε στην Πάτμο, η καταγωγή του είναι από το Ηράκλειο, το οποίο λατρεύει αλλά και την Κρήτη ολόκληρη, την οποία επισκέπτεται πολύ συχνά ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όπως ανέφερε στο Unique Creta.
Στην ηλικία των 14 ετών, ανακάλυψε ότι η μεγάλη του αγάπη ήταν η λύρα, την οποία από τότε, ποτέ δεν αποχωρίστηκε.

Έχει συνεργαστεί με αρκετούς καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων με τους: Νίκο Καραβιράκη, Νίκο Κακουδάκη και άλλους καθώς και με τον τωρινό του συνεργάτη Παναγιώτη Κουτούζο, με τον οποίο μάλιστα είχαν ταξιδέψει στην Ουκρανία το 2017, μετά τον πόλεμο, όπου μαζί με το συγκρότημα “Μομώγεροι” είχαν παίξει τραγούδια και από άλλα μέρη της Ελλάδας. Αυτό αποτέλεσε το πρώτο μουσικό γεγονός, μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Έχει συμμετάσχει σε αρκετές δισκογραφικές δουλειές καλλιτεχνών, όπως αυτή του Χάρη Πανόπουλου.

Ο Φωκάς Μουρτζάκης ζει μόνιμα στην Αθήνα και ασχολείται με τα μαθήματα κρητικής λύρας και αυτό το χρονικό διάστημα έχει συνεργασία με το Σύλλογο Κρητών Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου “Η Μεγαλόνησος”, Ένωση Κρητών Περάματος, Σύλλογο Κρητών Πετρούπολης “Η Μεγαλόνησος” και Σύλλογος Κρητών Καματερού.
Στο Unique Creta δήλωσε: “Η Κρητική μουσική είναι η ζωή μου ολόκληρη, τρόπος έκφρασης, δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωη μου χωρίς τη μουσική, οπότε η αγάπη μου για την Κρήτη είναι ανάλογη”.