Κόκκινο Χωριό: Η ομορφιά του κρητικού τοπίου στον Αποκόρωνα

Το Κόκκινο Χωριό είναι χωριό του δήμου Αποκορώνου, χτισμένο σε υψόμετρο 150 μέτρων και απέχει 27 χιλιόμετρα από τα Χανιά.
Το όνομά του δόθηκε κατά την παράδοση κατά την Τουρκοκρατία, όταν οι κατακτητές έσφαξαν τα γυναικόπαιδα του χωριού και το αίμα που έρρεε είχε βάψει τα πάντα κόκκινα.
Είναι από τα πιο παραδοσιακά χωριά της περιοχής, με πέτρινα σπίτια, όμορφες εκκλησίες και γραφική πλατεία. Πολύ κοντά στο χωριό βρίσκονται παραλίες, με καταγάλανα νερά.

Πάνω από χωριό δεσπόζει ο λόφος Δραπανοκεφάλα και βορειοδυτικά του χωριού βρίσκεται το ακρωτήριο Δρέπανο. Κοντά στο χωριό βρίσκονται πολλά σπήλαια, όπως Πετσή ο σπήλιος (ή καραβότοπος), και τα «Καταλύματα» στο κέντρο του χωριού. Στο ακρώτηριο Δρέπανο, σε βάθος 10 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας βρίσκεται το «σπήλαιο των ελεφάντων», το οποίο διαθέτει μια αίθουσα διαστάσεων 60 επί 60 μέτρα διακοσμημένη με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Σε ένα από τα σπήλαια της περιοχής κατέφυγαν κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1821, 150 γυναικόπαιδα, όμως, παρά την δυσπρόσιτη είσοδο του σπηλαίου, οι Τούρκοι κατάφεραν να τα βρουν και τα έσφαξαν.

Τουριστικά καταλύματα και παραδοσιακές ταβέρνες, περιμένουν τους επισκέπτες που θα επιλέξουν να κάνουν ήρεμες διακοπές στο Κόκκινο χωριό που στην κυριολεξία “το αγκαλιάζει” η κρητική φύση.