Το εξαιρετικής ομορφιάς Φαράγγι των Νεκρών στη Ζάκρο

Σε μικρή απόσταση από την Επάνω Ζάκρο και 100χλμ νοτιοανατολικά του Αγίου Νικολάου, ξεκινά το πανέμορφο Φαράγγι της Κάτω Ζάκρου ή Φαράγγι των Νεκρών, που καταλήγει στην Κάτω Ζάκρο και αποτελεί τμήμα του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4.
Πρόκειται για εξαιρετικής ομορφιάς φαράγγι με μεγάλες σπηλιές στα τοιχώματά του. Σε κάποιες από αυτές τις σπηλιές βρέθηκαν τάφοι από τη Μινωική εποχή και μέσα σε αυτούς ευρήματα μεγάλης αρχαιολογικής αξίας. Λόγω των τάφων αυτών, το φαράγγι ονομάζεται «Φαράγγι των Νεκρών» και οι σπηλιές «Σπηλιές των Νεκρών».

Για την εύκολη πρόσβαση στο φαράγγι, μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας στην είσοδο του φαραγγιού, κοντά στο χωριό της Πάνω Ζάκρου, και να διασχίσετε το φαράγγι. Σε δύο ώρες περίπου φτάνετε στην Κάτω Ζάκρο όπου το καλοκαίρι μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας στην εξαιρετική παραλία του χωριού, καθώς και να επισκεφτείτε το Μινωϊκό Ανάκτορο της Ζάκρου.
Η ομορφιά του τοπίου, η ιστορική του σημασία αλλά και η εύκολη προσβασιμότητα, προσελκύουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών κάθε χρόνο.