Κεντρική αγορά του Ηρακλείου – H σταθερή αξία μέσα στο χρόνο

Η κεντρική αγορά στο Ηράκλειο βρίσκεται στην οδό 1866 και το όνομα της οδού αναφέρεται σε μια από τις πιο σημαντικές επαναστάσεις της Κρήτης, για να ελευθερωθεί από τα δεσμά των Τούρκων.

Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, είναι πλέον πλακοστρωμένη και παρόλο που έχει εκσυγχρονιστεί, ο επισκέπτης είναι αδύνατον να μην «μυρίσει» κάτι απ’ τα παλιά, αφού ανάμεσα ή ακόμα και μέσα στα καταστήματα που βρίσκονται κατά μήκος της, υπάρχουν απομεινάρια από το παλιό Ηράκλειο όπως μια ενετική καμάρα, μια παλιά εκκλησία του 16ου αιώνα και η εκκλησία του Αγίου Ονουφρίου.

Αν και τα καταστήματα που βρίσκονται στην κεντρική αγορά είναι στην πλειοψηφία τους τουριστικά, παρόλα αυτά δεν λείπουν τα μαγαζιά που διαθέτουν ντόπια βότανα και μπαχαρικά, φρούτα, ακόμα και ρούχα καθώς επίσης καφέ και εστιατόρια.

Πριν πολλά χρόνια, αποτελούσε το μέρος εκείνο όπου οι κάτοικοι της πόλης προμηθεύονταν ότι χρειαζόταν καθημερινά για το σπίτι τους. Ακόμα και σήμερα όμως, εξακολουθεί να είναι πλημμυρισμένη από κόσμο σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, κρατώντας αναλλοίωτο το δικό της ύφος, αυτό μιας άλλης εποχής, μέσα σε μια σύγχρονη πόλη, λίγα μόλις μέτρα παρακάτω…

H αγορά του .. χθες

Η αγορά του σήμερα