Γεωργιούπολη: Η μαγεία, η ηρεμία, τα καταγάλανα νερά

Η Γεωργιούπολη είναι το ανατολικότερο παραθαλάσσιο θέρετρο της βόρειας ακτής της δυτικής Κρήτης στο νομό Χανίων, και βρίσκεται στην περιοχή του Αποκόρωνα, 38 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων. Έχει πολλά δέντρα και στο λιμάνι του οδηγεί ένας γραφικός δρόμος με ευκαλύπτους, ο οποίος ξεκινά από την πλατεία.

Η περιοχή είναι μαγευτική καθώς βρίσκεται μεταξύ των εκβολών Αλμυρός και Περαστικός.

Η παραλία που έχει η Γεωργιούπολη είναι απαράμιλλης ομορφιάς και βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία. Έχει σύγχρονες υποδομές και κρυστάλλινα νερά.

Το σήμα κατατεθέν της Γεωργιούπολης αποτελεί ένα κατάλευκο εκκλησάκι που είναι κτισμένο σε ένα βραχώδες νησάκι μέσα στη θάλασσα, σε απόσταση περίπου 200 m από την ακτή και είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο, τον προστάτη των ναυτικών και μπορείτε να το επισκεφτείτε με τα πόδια ακολουθώντας μια ειδυλλιακή διαδρομή πάνω σε ένα τεχνητό μόλο, ο οποίος ενώνει το μικρό ναό με την ξηρά.

φωτογραφία: elizabethestateagency.com

Το μέρος αυτό της Κρήτης ενδείκνυται για χαλάρωση και ηρεμία ενώ ταυτόχρονα διαθέτει τα πάντα για να μην νιώσετε απομονωμένοι αφού σε αυτήν θα βρείτε όλων των ειδών τα καταστήματα καθώς και αρκετές καφετέριες, ταβέρνες και εστιατόρια με απολαυστικά εδέσματα, όπου μπορείτε να γευματίστε μετά το μπάνιο σας στη θάλασσα.