Οι Τάφοι των Βενιζέλων “αγκαλιάζουν” τα Χανιά (βίντεο)

Σε ένα πανέμορφο μέρος με μοναδική θέα προς όλη την πόλη των Χανίων και ανατολικά της, στο δρόμο που οδηγεί για το Ακρωτήρι και το αεροδρόμιο βρίσκονται οι τάφοι του Ελευθερίου Βενιζέλου και του γιου του Σοφοκλή Βενιζέλου.

Το σημείο για τους Τάφους των Βενιζέλων όπου μεταφέρθηκε η σορός του το 1936, ήταν επιθυμία του ίδιου του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Δίπλα στους Τάφους των Βενιζέλων υπάρχει το πέτρινο άγαλμα της Ελευθερίας που συμβολίζει τους αγώνες των κατοίκων της Κρήτης για την ιδέα της ελευθερίας ενώ στο ίδιο σημείο έχει τοποθετηθεί και το άγαλμα του Σπύρου Καγιαλεδάκη ή Καγιαλέ, ο οποίος έμεινε στην ιστορία όταν στις 9 Φεβρουαρίου 1897 έκανε το κορμί του ιστό για να σηκώσει ψηλά την ελληνική σημαία όταν οι οβίδες των Ιταλών έπεφταν το Ακρωτήρι υποχρεώνοντάς τους να σταματήσουν τον βομβαρδισμό σε αναγνώριση της ηρωικής του πράξης.

Εκτός από τα πανύψηλα δέντρα που υπάρχουν μέσα στον περιβάλλοντα χώρο, υπέροχα λουλούδια αναδύουν τη μυρωδιά τους και σίγουρα είναι ένας χώρος που αξίζει κάποιος να επισκεφθεί από κάθε άποψη.

Το βίντεο είναι του Μανόλη Φραγκονικολάκη 
και έγινε upload κυρίως για τις ανάγκες της ιστοσελίδας www.chania-info.gr