Μαλεβίζι: Ολοκληρώθηκε η διαπλάτυνση στις Γ. Γεννηματά & Ψυχάρη στο Τσαλικάκι

Βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας στην περιοχή

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων στο Τσαλικάκι, αλλά κυρίως μια αναγκαία παρέμβαση με γνώμονα την ασφάλεια δημοτών και επισκεπτών έκανε πράξη ο Δήμος Μαλεβιζίου. Πρόκειται για τη διαπλάτυνση στη συμβολή των οδών Γεωργίου Γεννηματά και Ψυχάρη. Οι εργασίες που εκτελούσε τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος Μαλεβιζίου ολοκληρώθηκαν, με την παρέμβαση να βελτιώνει ουσιαστικά και σημαντικά τις συνθήκες ασφαλούς διέλευσης στην περιοχή.

Με την ολοκλήρωση της τελικής διαμόρφωσης η διαπλάτυνση έχει ήδη δοθεί σε χρήση. Πρόκειται για σημείο με ιδιαίτερη επικινδυνότητα, στο οποίο είχαν σημειωθεί πολλά ατυχήματα, αλλά και ένα δυστύχημα κατά το παρελθόν. Η διαμόρφωση είναι συμβατή με το πλαίσιο της Εφαρμογής του Σχεδίου Πόλεως Αγίας Μαρίνας Π.Ε. 21.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας ανέφερε: «Κάθε περιοχή έχει τις δικές της ανάγκες. Είμαστε εδώ για να ακούσουμε, να σχεδιάσουμε, να βρούμε λύσεις και να τις υλοποιήσουμε μαζί.

Σήμερα στο Τσαλικάκι. Στη διαπλάτυνση Γ. Γεννηματά & Ψυχάρη που ολοκληρώθηκε και δόθηκε σε χρήση. Ευχαριστούμε τον Επαμεινώνδα Κόκκινο που παραχώρησε τμήμα του οικοπέδου του για μια παρέμβαση που σώζει ζωές».
Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του έργου πραγματοποιήθηκαν εργασίες εκσκαφών, καθαίρεσης της υφιστάμενης περίφραξης, διάνοιξης, διαμόρφωσης τμήματος των οδών, κατασκευής εκ νέου τοιχίου και διαπλάτυνσης των οδών για την ασφαλέστερη κυκλοφορία των οχημάτων.

Προηγούμενο άρθροΣτην σύσκεψη με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας ο Δήμαρχος Ηρακλείου
Επόμενο άρθροΝέα οδηγία: H υποχρεωτική φόρμα για τους επιβάτες διεθνών πτήσεων