Η Ελλάδα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου

Με βάση έρευνα σε 12 αγορές του εισερχόμενου ελληνικού τουρισμού που διενήργησε η Horwath HTL (συμβουλευτική εταιρεία με εξειδίκευση στον τουρισμό), η Ελλάδα βρίσκεται στο «TOP 3» των προορισμών της Μεσογείου.

Ανάμεσα σε 8 προορισμούς της Μεσογείου, με πρώτη σε προτίμηση την Ισπανία, η Ελλάδα διατηρεί την 3 η θέση προτίμησης διακοπών, ακολουθώντας την Ιταλία, που παρά την σφοδρότητα της πανδημίας, διατηρεί πολύ ισχυρό brand name. Οι τρεις πρώτοι σε προτίμηση προορισμοί της Ελλάδας είναι η Χαλκιδική, η Κρήτη και η Σαντορίνη.

Τα στοιχεία που θα πείσουν τους τουρίστες να αποφασίσουν και να επιλέξουν, είναι ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση της χώρας που θα επισκεφτούν διαχειρίστηκε την πανδημία, τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας που έχουν εφαρμοστεί, καθώς και οι υποδομές υγείας των προορισμών. Κλασσικά κριτήρια επιλογής όπως τα τοπικά αξιοθέατα και οι ανταγωνιστικές τιμές σε πακέτα διακοπών δεν φαίνεται να είναι τα βασικά κριτήρια επιλογής, για την τουριστική περίοδο του 2020.

Η έρευνα υλοποιήθηκε ηλεκτρονικά από τις 08 έως τις 22 Ιουνίου 2020 σε 1.000 ερωτηθέντες από 12 αγορές – στόχους του εισερχόμενου τουρισμού της Ελλάδας. Στη μελέτη συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιακών ομάδων, από Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ισπανία, Ην. Βασίλειο, Ισραήλ, Ιταλία, Ολλανδία, Σουηδία και Η.Π.Α.

Προηγούμενο άρθροΑνοίγουν τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από 1η Ιουλίου
Επόμενο άρθροΣτην σύσκεψη με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας ο Δήμαρχος Ηρακλείου