Η παραλία του Δραπανιά – Μία από τις πιο ήρεμες της Κρήτης

Η παραλία του Δραπανιά, βρίσκεται στο νομό Χανίων, σε απόσταση 34 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης των Χανίων.

Ο Δραπανιάς έχει μία μεγάλη παραλία με χοντρή άμμο και όμορφα βότσαλα σε διάφορα μεγέθη και χρώματα. Η θάλασσα είναι καθαρή με φωτεινό, γαλάζιο χρώμα και ρηχή, αν και λόγω των ανέμων συνήθως έχει κύμα.

Στην παραλία υπάρχουν ομπρέλες και ντους για τους λουόμενους. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν καφετέριες, οπότε πρέπει να έχετε προνοήσει για τις προμήθειές σας. Αντίθετα, υπάρχουν ταβέρνες στις οποίες μπορείτε να απολαύσετε την γνήσια κρητική κουζίνα. Κάτι που πρέπει επίσης να γνωρίζετε, είναι ότι δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ.

Πρέπει να αναφέρουμε, ότι αν και είναι μία απομονωμένη και όχι πολυσύχναστη παραλία, απαγορεύονται το κάμπινγκ και ο γυμνισμός. Σε περίπτωση λοιπόν, που θέλετε να μείνετε εκεί πρέπει να κλείσετε δωμάτιο σε κάποιο ξενοδοχείο ή να κάνετε κράτηση σε κάποιο από τα δύο οργανωμένα κάμπινγκ, που υπάρχουν στην περιοχή.

Καταλήγοντας, να πούμε ότι αν βρίσκεστε στην περιοχή των Χανίων για τις διακοπές σας και προτιμάτε ένα μέρο για ηρεμία και χαλάρωση, σας προτείνουμε το παραδοσιακό χωριό του Δραπανιά με την όμορφη παραλία.