Ο Φραντζεσκάκης 72.38μ στη σφύρα στα Χανιά

Η Κρήτη συνεχίζει τους αγώνες για αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών, αφού μετά τον Άγιο Νικόλαο και το Ηράκλειο, σειρά πήρε χθες η πόλη των Χανίων με τους αγώνες “Η μάχη της Κρήτης”.

Η διοργάνωση ξεκίνησε χθες το πρωί με τους αθλητές και τις αθλήτριες των ρίψεων να δείχνουν σε ικανοποιητικό επίπεδο, δεδομένων των συνθηκών, που έχουν προηγηθεί.
Στη σφυροβολία των ανδρών, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης είχε καλύτερη βολή στα 72.38μ – και μία ακόμη πάνω από τα 70.00μ στα 70.08μ – και πήρε τη νίκη στον αγώνα επιβεβαιώνοντας από το ξεκίνημα της σεζόν, πως και φέτος θα επιδιώξει προσπάθειες πάνω από τα 76.00 μέτρα. Δεύτερος στον χθεσινό αγώνα ήταν ο Μιχάλης Αναστασάκης με 70.08μ, σε έναν αγώνα καθαρά προπονητικό για εκείνον και τρίτος ο Ιβάν Μενγκλεμπέη με 66.31 μέτρα.

Ο Ορέστης Ντουσάκης έδειξε ανεπηρέαστος από όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες στη χώρα και παρά τις αλλαγές στο προπονητικό του πρόγραμμα κατάφερε να δείξει σε εξαιρετική κατάσταση. Ο αθλητής, στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία Κ20 έστειλε τη σφύρα στα 71.37μ και συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ με την 6κ. σφύρα, το οποίο ήταν 67.97μ από την περσινή χρονιά. Ο Ντουσάκης ήταν από τους αθλητές που θα διεκδικούσαν συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, το οποίο τελικά θα γίνει το 2021 και ο νεαρός αθλητής θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τη διάκριση.

Πολύ καλή παρουσία είχε στο ίδιο αγώνισμα και η Αφροδίτη Τζατζιμάκη, που ήταν νικήτρια στην κατηγορία Κ16 με βολή στα 61.60μ, εμφάνιση, που δείχνει πως μέσα στη σεζόν θα είναι σε θέση να κυνηγήσει το ατομικό της 64.12μ. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των αγοριών νικητής αναδείχθηκε ο Σοφοκλής Κουβεδάκης με 66.33μ, ενώ στις γυναίκες η Κατερίνα Βαμβουκάκη με 56.06 μέτρα.

Προηγούμενο άρθροΑυξήθηκαν οι θέσεις στάθμευσης για άτομα με αναπηρία στο πάρκινγκ του κολυμβητηρίου του ΟΑΚΑ
Επόμενο άρθροΑπαγόρευση θαλάσσιας κυκλοφορίας σε περιοχές αρμοδιότητας Λιμεναρχείου Σαρωνικού