Διακοπές στην Ευρώπη στη μετα-κορονοϊού εποχή

Έπειτα από μήνες αγωνίας κλεισμένοι στους τέσσερις τοίχους οι ανυπόμονοι Ευρωπαίοι κατεβάζουν από το πατάρι τις βαλίτσες τους, τα αντηλιακά και τις σαγιονάρες τους και τολμούν να σχεδιάσουν τις θερινές διακοπές τους στην εποχή μετά τον κορονοϊό.
Αλλά ακόμη και αν τα ταξίδια εντός του μεγαλύτερου τμήματος της ΕΕ επιτρέπονται, πολλοί Ευρωπαίοι αναμένεται να παραμείνουν φέτος στις χώρες τους για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Από την Ισπανία και την Ιταλία, ως τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Βρετανία η εικόνα του τι μπορεί να περιμένουν οι παραθεριστές που αναζητούν τον ήλιο, την θάλασσα ή τα πολιτιστικά αξιοθέατα παραμένει πολύ συγκεχυμένη.
Στη Γαλλία, τον υπ΄άριθμόν ένα παγκόσμιο τουριστικό προορισμό, η κυβέρνηση ποντάρει στο ότι οι Γάλλοι θα παραμείνουν στην χώρα τους για τις διακοπές τους, ώστε να συμβάλλουν στην ενίσχυση του σημαντικού τουριστικού τομέα.
Για να περάσει το μήνυμα και να υπενθυμίσει στους Γάλλους τις επιλογές που έχουν για διακοπές στην πατρίδα τους, το Παρίσι πρόκειται να ξεκινήσει την εκστρατεία #CetetejevisitelaFrance (αυτό το καλοκαίρι επισκέπτομαι την Γαλλία).
Πολλοί έχουν ήδη ανταποκριθεί σε αυτήν την έκκληση.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της γαλλικής ένωσης Entreprises du Voyage, η οποία εκπροσωπεί τομείς της τουριστικής βιομηχανίας, μόλις 20% των θερινών κρατήσεων που έχουν γίνει μέχρι στιγμής μέσω ταξιδιωτικών πρακτορείων αφορά ταξίδια στο εξωτερικό, σε σχέση με 66% που συνηθίζεται.
Με μόλις κάτι περισσότερο από 90 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό τον περασμένο χρόνο η Γαλλία έχει ήδη ξεκινήσει την επανέναρξη των ταξιδίων χωρίς την υποχρεωτική καραντίνα εντός της ΕΕ.
Αλλά το Παρίσι λέει ότι θα εφαρμόσει ανάλογα μέτρα αν άλλες χώρες επιβάλλουν υποχρεωτική καραντίνα για τους Γάλλους πολίτες.
Το Παρίσι, η πόλη με τους περισσότερους επισκέπτες πανευρωπαϊκά, έχει αρχίσει σταδιακά να επανέρχεται στην κανονικότητα με τα καφέ που διαθέτουν εξωτερικούς χώρους να είναι και πάλι ανοιχτά.
Ο Πύργος του Άιφελ ανοίγει και πάλι στις 25 Ιουνίου παρότι θα υπάρχει όριο στον αριθμό των επισκεπτών, οι οποίοι στην αρχή θα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο τις σκάλες, μεταξύ άλλων περιορισμών.
Στο Λούβρο, η αινιγματική Μόνα Λίζα και άλλα έργα τέχνης θα εκτίθενται και πάλι για το κοινό από τις 6 Ιουλίου.

Προηγούμενο άρθροΓιατροί και ασθενοφόρο στους Τάφους της Βεργίνας κατά την τουριστική περίοδο
Επόμενο άρθροMOTOE-Tour 2020 Ήπειρος (15-19 Ιουλίου)