Γιώργος Γεροντιδάκης: Ο Χανιώτης ηθοποιός που καθηλώνει με την ερμηνεία του σε γνωστή σειρά του ΑΝΤ1

Ο ηθοποιός Γιώργος Γεροντιδάκης, που ευρύτερα γνωρίσαμε μέσα από την επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 “Αγριες Μέλισσες”, γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε με καταγωγή από τα Χανιά.

Σε ηλικία 9 ετών επιλέχτηκε από το σκηνοθέτη Κώστα Καπάκα για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Peppermint» που έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους το 1999, ενώ απέσπασε αρκετά βραβεία και καλές κριτικές τον επόμενο χρόνο. Εκεί υποδύθηκε τον 11χρονο πρωταγωνιστή της ταινίας, Στέφανο Καρούζο, με την ερμηνεία του ρόλου σε μεγαλύτερη ηλικία να αναλαμβάνει ο Γιώργος Χωραφάς. Μετά την συμμετοχή του στην ταινία συνέχισε την πορεία του ως ηθοποιός συμμετέχοντας σε δουλειές τόσο στην τηλεόραση όσο και στον κινηματογράφο.

Αμέσως μετά την προβολή της ταινίας εντάχθηκε στο καστ της καθημερινής σειράς της ΕΤ1, «Στα φτερά του έρωτα» όπου παρέμεινε μέχρι και το 2003. Παράλληλα τη σεζόν 2001-2002, έπαιξε μαζί με τη Θέμιδα Μπαζάκα και τον Στέλιο Μάινα στην κοινωνική σειρά «Οι γυναίκες της ζωής της» στην ΕΤ1. Το 2004, εμφανίστηκε στη δραματική σειρά «Απόσταση αναπνοής». Από το 2004 μέχρι το 2007 ήταν μέρος του καστ της καθημερινής σειράς της Έλενας Ακρίτα και του Γιώργου Κυρίτση «Βέρα στο δεξί» στο Mega Channel, υποδυόμενος τον έφηβο Διονύση Καλπακλή, τηλεοπτικό γιο του Παύλου Κοντογιαννίδη για τρεις σεζόν. Το 2008, πρωταγωνίστησε μαζί με την Νένα Μεντή στο επεισόδιο “Η Πεθερά Δυτικών Προαστίων” στη σειρά «Επτά Θανάσιμες Πεθερές». Από το 2008 μέχρι το 2010 συμμετείχε στην αστυνομική κωμική σειρά «L.A.P.D.» ενώ παράλληλα έπαιζε και στις σειρές «Το σόι μου μέσα» και «Ιατρικό Απόρρητο». Το 2010, έκανε μία guest εμφάνιση στην κωμική σειρά «Η Οικογένεια Βλάπτει».

Επέστρεψε τηλεοπτικά, μετά από χρόνια αποχής αφού είχε αποφασίσει να επικεντρωθεί κυρίως στο θέατρο, τη σεζόν 2018-2019 έχοντας έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην καθημερινή σειρά «Ο Πρίγκιπας της Φωτιάς» στο Open TV.
Μετά τη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία «Peppermint» ακολούθησε μία συμμετοχή στη ταινία «Οξυγόνο» των Παπαθανασίου και Ρέππα, το 2003. Το 2004, πρωταγωνίστησε στην κινηματογραφική παραγωγή «Αγάπη στα 16» του Κώστα Χαραλάμπους. Το 2011, συμμετείχε στο δράμα «Δεμένη κόκκινη κλωστή» ενώ το 2013 είχε ένα μικρό ρόλο στη βραβευμένη ταινία του Αλέξανδρου Αβρανά «Miss Violence». Ακολούθησαν οι συμμετοχές στις παραγωγές «Οι δεσμώτες» και «Meditive».
Από το 2019 μέχρι σήμερα, υποδύεται με μεγάλη επιτυχία, τον Μελέτη Ζώητο στη δραματική σειρά εποχής «Άγριες Μέλισσες» στον ANT1.

Προηγούμενο άρθροΣτα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα η δωρεά “Μικρούτσικου”
Επόμενο άρθροΣε Αρχαία και Μαθηματικά δοκιμάζονται οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών