5 νέα έργα προϋπολογισμού 1,46 εκ. ευρώ για εξοικονόμηση ενέργειας σε σχολεία του Μαλεβιζίου & των Ανωγείων

 Με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020», πέντε (5) νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.462.429,45 € που αφορούν σε έργα εξοικονόμησης Ενέργειας σε Δημόσια Σχολεία και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Πρόκειται για παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης πέντε σχολικών συγκροτημάτων στους Δήμους Μαλεβιζίου και Ανωγείων σε Τύλισο, Μάραθο, Ρογδιά και Ανώγεια.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κατά την χθεσινή υπογραφή ένταξης των έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» παρουσία του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα και του Δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη ανέφερε:  «Πέντε σημαντικά έργα εντάσσονται σήμερα στο Περιφερειακό μας πρόγραμμα που αφορούν την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων σε ορεινές περιοχές, όπου θα υπάρχει λιγότερη κατανάλωση ενέργειας. Η αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των σχολείων είναι προς όφελος των μαθητών, των εκπαιδευτικών, της κοινωνίας ευρύτερα. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια να εντάσσουμε δημόσια έργα ενεργειακής αναβάθμισης. Πρέπει να προετοιμάζονται οι μελέτες από τους Δήμους και τους δημόσιους φορείς γιατί θεωρούμε ότι μπορούμε πραγματικά να έχουμε ένα περιβαλλοντικό αποτύπωμα πολύ καλύτερο από το σημερινό».

Οι Δήμαρχοι Μαλεβιζίου και Ανωγείων Μενέλαος Μποκέας και Σωκράτης Κεφαλογιάννης αντίστοιχα ευχαρίστησαν θερμά την Περιφέρεια, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ Κρήτης, που αναβαθμίζουν ουσιαστικά τις δομές εκπαίδευσης των συγκεκριμένων περιοχών.

Τα έργα περιλαμβάνονται στη περιοχή ΟΧΕ Unesco και αφορούν σε παρεμβάσεις σε σχολικά κτίρια της περιοχής παρέμβασης.

Αναλυτικά τα έργα είναι :

1 Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Τυλίσου Δήμος Μαλεβιζίου 209.000,00
2 Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μαράθου Δήμος Μαλεβιζίου 105.000,00
3 Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικού Σχολείου Ρογδιάς Δήμος Μαλεβιζίου 250.000,00
4 Ενεργειακή Αναβάθμιση Γυμνασίου Τυλίσου Δήμος Μαλεβιζίου 317.000,00
5 Παρεμβάσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης Γυμνασίου – Λυκείου Δήμου Ανωγείων Δήμος Ανωγείων 581.429,45

Στην χθεσινή υπογραφή ένταξης των έργων παρόντες ήταν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Έφη Κουτεντάκη, ο Αντιδήμαρχος Μαλεβιζίου Γιώργος Πετούσης, η προϊσταμένη της ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Κασωτάκη και το στέλεχος της υπηρεσίας Γιάννης Μπαλαντινάκης

Πληροφορίες και αναλυτικά στοιχεία των έργων στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης, Δουκός Μποφώρ 7, Ηράκλειο, τηλ. 2813.404500 και στην ιστοσελίδα της www.pepkritis.gr

Προηγούμενο άρθροHeraklion: Commemorating the prisoners of the National Resistance in the Makassi gallery
Επόμενο άρθροΣύσκεψη για τους ελέγχους και την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών στο νομό Χανίων