Περιορισμός των τροχόσπιτων από τον Δήμο Γαύδου

Τέλος στα τροχόσπιτα επιχειρεί να βάλει ο Δήμος Γαύδου, αφού, όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή του οι εικόνες προηγούμενων χρόνων με τροχόσπιτα σε διάφορα σημεία, υποβαθμίζουν το νησί.

Ο Δήμος ενημέρωσε ότι απαγορεύεται η εγκατάσταση τροχόσπιτων σε αρχαιολογικούς χώρους, αιγιαλούς, παραλίες, παρυφές δημοσίων δασών, δάση και εν γένει κοινόχρηστους χώρους καθώς και η φιλοξενία, πέρα τους ενός τροχόσπιτου από καταστηματάρχη ή ιδιώτη, σε οικόπεδο που ήδη διαθέτει.

Η ανακοίνωση του Δήμου:

«Ο Δήμος Γαύδου λόγω μεγέθους και ελλείμματος σε υποδομές, δεν διαθέτει ΔΕΥΑ με αποτέλεσμα να κληρονομήσουμε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση στο θέμα της ύδρευσης και στις παρεχόμενες υπηρεσίες στο πολίτες.

Είναι γεγονός ότι στα πλαίσια του νοικοκυρέματος ενός Δήμου οι παραπάνω υπηρεσίες είναι οι σημαντικότερες και πρωταρχικό μέλημα μιας δημοτικής αρχής. Έτσι από την αρχή της δημοτικής περιόδου, αφού μεριμνήσαμε για την καταγραφή των υπαρχόντων καταναλωτών και υδρομέτρων, αποκαταστήσαμε όλες τις τυχόν βλάβες και με το τέλος του 1ου τετραμήνου του 2020 ενημερώσαμε τους δημότες για τις οφειλές, συντάχθηκαν οι αντίστοιχοι βεβαιωτικοί και χρηματικοί κατάλογοι για όλες τις συνδέσεις που ήδη υπήρχαν και τέθηκε «ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ» στην προηγούμενη κατάσταση.

Με στόχο την ορθολογική διαχείριση του υδατικού δυναμικού του νερού αλλά και τη δίκαιη διανομή του στους καταναλωτές, από την 1/9/2020 για κάθε νέα σύνδεση θα ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία για την οποία μπορείτε να ενημερωθείτε από το Δήμο.

Επίσης ενημερώνουμε ότι, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου και για να μην βρεθούμε μπροστά σε εικόνες προηγούμενων χρόνων που υποβαθμίζουν το νησί μας, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, απαγορεύεται η εγκατάσταση τροχόσπιτων σε αρχαιολογικούς χώρους, αιγιαλούς, παραλίες, παρυφές δημοσίων δασών, δάση και εν γένει κοινόχρηστους χώρους καθώς και η φιλοξενία πέρα τους ενός τροχόσπιτου από καταστηματάρχη ή ιδιώτη.

Τέλος, η τροχοβίλα σε καμία περίπτωση δεν χαρακτηρίζεται οικία και δεν μπορεί να ρευματοδοτηθεί ή να υδροδοτηθεί νόμιμα».

Προηγούμενο άρθροΗ ενδοοικογενειακή βία την περίοδο του COVID-19- Συνεδρίασε η Δ.ΕΠ.ΙΣ. στη Λότζια
Επόμενο άρθροΜόνο με ιατρική συνταγή από σήμερα τα αντιβιοτικά